Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πιθανή μελλοντική υποστήριξη body tracking σε συσκευές Oculus Quest

*
To Oculus Quest 2 είναι ένα από τα καλύτερα VR headsets της αγοράς και με βάση την πρόσφατη ανανέωση των development resources της Unity της Meta, πολύ πιθανό σύντομα να μπορέσει να ανταγωνιστεί και συσκευές high-end devices. Στο Oculus SDK βρέθηκε επιλογή για "Body Tracking Support", όμως η σελίδα αφαιρέθηκε γρήγορα, αφότου αποκαλύφθηκε η διαρροή. Παρόμοια λειτουργία προσφέρουν τα HTC Vive headsets, μέσω ξεχωριστών Vive Trackers. Προς το παρόν η τεχνολογία δεν έχει εισαχθεί σε δημοφιλή headsets, όπως το Oculus Quest και το PlayStation VR. Υπάρχουν πάντως φήμες ότι ίσως υποστηρίζεται από το PSVR 2.

Πάντως το Oculus Quest 2 δεν έχει το setup για να υποστηρίξει full body tracking, καθώς διαθέτει μόνο αισθητήρες για την παρακολούθηση των κινήσεων της κεφαλής. Ίσως η Meta σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο hardware add-on, ίσως όμως τα πλάνα της υλοποιηθούν με την κυκλοφορία του Oculus Quest 3.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*