Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σχεδόν στο 1/3 της τιμής λιανικής το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 12 Pro

*
Ήρθε η εποχή του έτους που μέσω της ιαπωνικής ιστοσελίδας Fomalhaut Techno Solutions μαθαίνουμε πληροφορίες για το κόστος των εξαρτημάτων του εκάστοτε iPhone. Έτσι λοιπόν, τα κομμάτια από τα οποία αποτελείται το iPhone 12 Pro κοστίζουν $406, τη στιγμή που στη χώρα μας η συσκευή πωλείται στα €1.299. Οι αντίστοιχες τιμές για το iPhone 12 είναι $373 και €969.

Περισσότερο απ' όλα κοστίζουν το X55 5G modem της Qualcomm και η οθόνη OLED της Samsung, δηλαδή $90 και $70 αντίστοιχα. Το μερίδιο της RAM είναι $12,8, του A14 Bionic SoC $40 και της μνήμης $19,2.


Η προμήθεια των περισσότερων εξαρτημάτων γίνεται από εταιρείες που εδρεύουν στη Ν. Κορέα, σε ποσοστό 26,8%. Δίκαιη μοιρασία ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ με ποσοστό 21,9% έκαστη, 13,6% από Ιαπωνία, 11,1% από Ταϊβάν και 4,6% από Κίνα.

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, το κόστος του προϊόντος ανεβαίνει μιας και σε αυτό προστίθενται τα έξοδα προώθησης, ελέγχου, σχεδιασμού, το περιθώριο κέρδους της Apple αλλά και των καταστημάτων και πολλά άλλα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*