Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Huawei Mate X2 είναι γεγονός (video)

*
Η Huawei παρουσίασε το πρώτο της αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο το Φεβρουάριο του 2019 αποσπάζοντας καλές κατά το σύνολο κριτικές, μεταξύ άλλων ελέω της διαφορετικής του προσέγγισης στο “ξεδίπλωμα” της οθόνης. Το Huawei Mate X2, το δεύτερης γενιάς foldable της εταιρίας φαίνεται να ακολουθεί το δρόμο που χάραξε πρώτη η Samsung με τη σειρά Fold.



Μερικά μόλις λεπτά πριν την επίσημη παρουσίαση της στην Κίνα, ο γνωστός σε όλους leaker, Evan Blass (βλ. @EVLEAKS) διέρρευσε τα πάντα για την εν λόγω συσκευή μέσω του λογαριασμού του στην κοινωνική πλατφόρμα Voice. Λίγο πιο μετά ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το Mate X2 μεταμορφώνεται από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα. Η στενή, 6,45-ιντσών οθόνη του ξεδιπλώνεται δυναμικά σε μια 8-ιντσών και ανάλυσης 2480x2200 οθόνη, ενώ εξωτερικά βρίσκεται μία δεύτερη, always-on display, ανάλυσης 2700x1160 (στην οποία θα έχει πρόσβαση ο χρήστης όταν η τηλέφωνο είναι διπλωμένο). Τόσο εκείνη όσο και η εσωτερική είναι τύπου OLED με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz.

Huawei Mate X2 announced with in-folding design, first foldable phone with periscope lens

Κάτω από το καπό του Mate X2 χτυπά η ναυαρχίδα των επεξεργαστών της εταιρίας, ο Kirin 9000, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Mate P40 Pro του 2020. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του συναντάμε 8GB μνήμης RAM, μια μπαταρία των 4.500mAh ταχείας φόρτισης στα 55W, συνάμα μιας συστοιχία τεσσάρων καμερών που επιμελήθηκε για ακόμη μια φορά η LEICA. Πρόκειται για έναν ευρυγώνιο φακό των 50MP, έναν υπέρ-ευρυγώνιο των 16MP, έναν τηλεφακό στα 12MP (με 3x οπτικό ζουμ), καθώς και έναν “SuperZoom” που προσφέρει 10x οπτικό ζουμ. Τέλος, στο πάνω αριστερό τμήμα της εξωτερικής οθόνης βρίσκεται η selfie-camera των 16MP.

Huawei Mate X2 announced with in-folding design, first foldable phone with periscope lens

Η έκδοση των 256GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου κυκλοφορεί στην Κίνα με προτεινόμενη τιμή πώλησης τα ¥17,999 (~2.293€), ενώ εκείνη των 512GB στα ¥18,999 (~2.420€) — και τα δύο θα είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες χρωματικές αποχρώσεις: Μαύρο, λευκό, ροζ και μπλε.

Huawei Mate X2 announced with in-folding design, first foldable phone with periscope lens

Όπως είναι γνωστό, το νέο κινητό τηλέφωνο της Huawei θα έρθει χωρίς υποστήριξη των εφαρμογών και υπηρεσιών της Google, πράγμα που ενδεχομένως να περιορίσει το κοινό του αισθητά. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, το Mate X2 θα κυκλοφορήσει με το λειτουργικό EMUI 11.0 που βασίζεται στο Android 10, στόχος της όμως η αναβάθμιση στο δικό της Harmony OS, αρχής γενομένης τον Απρίλιο του έτους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*