Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

1η στον κόσμο η HwBox Hellas O/C Team!

Την 1η θέση κατέκτησε η HwBox Hellas O/C Team στο φετινό Team Cup 2014 συνθλίβοντας κυριολεκτικά τους αντιπάλους για πάνω από 200 πόντους στην τελική κατάταξη. Έχοντας κερδίζει και τα τρία warmups που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα -και λίγο πριν την έναρξη του κανονικού Team Cup- η HwBox Hellas O/C Team καταφέρνει το ακατόρθωτο, κερδίζοντας παράλληλα και το Pro OC Sponsorship για να συνεχίσει ακάθεκτη το έργο της όπως μόνο εκείνη γνωρίζει!


Το overclocking υπάρχει πολλά χρόνια και είναι το πιο εκλεπτισμένο από τα "sports" που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δεν είναι απλά ένα hobby. Στο επίπεδο που παίζει η HwBox Hellas O/C Team δεν είναι αρκετό το να έχει κάποιος μεράκι ή γνώσεις από Η/Υ. Χρειάζεται να έχει ξοδέψει κυριολεκτικά άπειρες ώρες διαβάσματος, να ξέρει από hardware, από software, από tweaking, από ηλεκτρονικά, από ψύξη, να μπορεί να ξοδέψει χρήματα και κάθε φορά να βάζει το μυαλό του να σκεφτεί τι άλλο θα μπορούσε να συνδιάσει για να πάρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Ο θεσμός του Team Cup μετράει φέτος την 3η του διοργάνωση από το HwBot. Για όσους δεν γνωρίζετε, το Team Cup είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Overclocking σε επίπεδό ομάδων. Το 2012 που διοργανώθηκε για 1η φορά, νικητήρια ομάδα ήταν αυτή των Αμερικανών και του overclock.net εδώ, ενώ πέρσι στο νήμα του τερματισμού βρήκε την ομάδα των Αμερικανών στη 2η θέση και την ομάδα του Madshrimps Belgium OC Team από το Βέλγιο στην πρώτη.


Η HwBox Hellas O/C Team είναι μια σχετικά νέα ομάδα αφού δημιουργήθηκε στις 01/02/2012 και μέχρι τώρα δεν είχε λάβει μέρος σε κανένα από τα προηγούμενα Team Cups, οπότε η διάκριση είναι η καλύτερη που έχει μέχρι σήμερα στο βιογραφικό της και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη που μπορεί να κατακτήσει μια ομάδα σε Παγκόσμιο επίπεδο. Παρ' όλα αυτά, οι overclockers που απαρτίζουν την ομάδα έχουν ταξιδέψει σε διάφορους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο από το 2007 μέχρι και φέτος (MSI MOA, ASUS OOC, Giabyte OOC, Computex) και έχουν κατακτήσει ουκ ολίγες φορές Χρυσά, Ασημένια και Χάλκινα μετάλλια όπως επίσης και πολλά πλασαρίσματα σε 8άδες σε διάφορους online διαγωνισμούς με μεγαλύτερη νίκη αυτή του Country Cup σε επίπεδο χωρών το 2012 που βρήκε την Ελλάδα στην 1η θέση με το 99% των scores να προέρχονται από τα μέλη της ομάδας HwBox Hellas O/C Team! Το φετινό Team Cup ξεκίνησε στις 1 Ιουνίου 2014 και θα τελείωνε στις 31 Αυγούστου, αλλά λόγω των καλοκαιρινών μηνών και των πολλών ταυτόχρονων Cup που διοργάνωνε το HwBot, πήρε παράταση γι'άλλον έναν μήνα με την νέα ημερομηνία λήξης του να είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.


Το Overclocking αποτελεί ένα -μέχρι τώρα- παρεξηγήμένο eSport με περιορισμένο κοινό λόγω της πολυπλοκότητας και της δυσκολίας του, με μοναδικό επίσημο φορέα το HwBot. Το HwBot κάνει λοιπόν τα τελευταία 2 χρόνια τα αδύνατα δυνατά για να συμπεριληφθεί ο όρος Overclocking και κάθετι γύρω από αυτό στην κατηγορία των eSports. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αυξηθεί ο αριθμός των κατηγοριών και των διαγωνισμών περί overclocking και φέτος πρίν από το μεγάλο Team Cup διοργάνωσε 3 άλλα μηνιαία Team Cups σαν προθέρμανση. Το 1ο έλαβε μέρος τον Φεβρουάριο, το 2ο τον Μάρτιο και το 3ο τον Απρίλιο. Σαν ομάδα, η HwBox Hellas O/C Team  αποφάσισε να παίξει και στα 3 και πήρε την 1η θέση. Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα. Το hardware, ο χρόνος και το χρήμα που χρειαζόταν ήταν ανεκτά και τα κατάφερε με αρκετή ευκολία. Στο forum του HwBot όμως, δημιουργήθηκε ένα hype πως η HwBox Hellas O/C Team θα είναι το φαβορί για το Final Team Cup έχοντας δείξει τα δόντια και τις διαθέσεις της στην "προθέρμανση" για το επίσημο Team Cup... και όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι.


Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός, έλειπε πολύ hardware, τα διαθέσιμα άτομα ήταν ελάχιστα (το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού καλύφθηκε από 3 άτομα aka @Stelaras, @aristidis, @zafiropo), και τέλος εκτός των άλλων το bugdet ήταν τεράστιο εάν αναλογιστείτε πως χρειάστηκαν ~500lt υγρό άζωτο και σε μερικά έπρεπε να "παίξουν" με nVidia 780 Ti, X79 based μητρική και επεξεργαστή s2011. Εάν τα βάλετε κάτω, μόνο τα 3 τελευταία πράγματα θέλουν μόνα τους πάνω από 1500€. Εν τέλει, αποφασίστηκε πως τα μέλη της ομάδας θα ζοριστούν και ότι βγει. Ο @phil ανέβασε ένα score με 32GB DDR3, ο @Stelaras "έχασε" μερικά συλλεκτικά πράγματα μεγάλης ηθικής αξίας θυσιάζοντάς τα στον βωμό του overclocking, η ASUS προσέφερε στο πλαίσιο σπονσοραρίσματος με μια ASUS GeForce GTX 780 Ti DirectCU II και μια ASUS ROG Rampage IV Black Edition X79, ευχάριστη έκπληξη και κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η επιστροφή του @aristidis στην ενεργό δράση καθότι τα είχε παρατήσει τον τελευταίο χρόνο. Η ομάδα είχε "δέσει" με τους @Stelaras, @zafiropo και @aristidis να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο Team Cup και με τον τίτλο "MVP" φέτος να πηγαίνει στο Στέλιο.


Μ'αυτά και μ'αυτά λοιπόν περάσανε 4 μήνες με άγχος, τρέξιμο, οργάνωση, χαρές για τα αποτελέσματα, λύπη για το καμμένο hardware, υψηλά το συναίσθημα της ομάδας, πάνω από 500lt άζωτο, χαμένες ώρες ύπνου και άπειρες ώρες στα τηλέφωνα. Η αποζημίωση της ομάδας είναι η 1η θέση αποδεικνύοντας πως παρά τα προβλήματα και το μικρό μέγεθος της ομάδας, τα κατάφερε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πρωταγωνιστήσει στην Παγκόσμια OverClocking σκηνή.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
26 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • winters
    • Πιο ρομαντικός από τον Στελάρα πεθαίνεις. Ακόμη δίνει πόνο ρε φίλε; Χαρά στο κουράγιο του αυτό το παιδί, τόσα χρόνια και δεν σταματάει με τίποτα.

    • Jurgen_wr
    • Μπραβο στα παιδια!! πραγματικα δυσκολο αυτο που καταφερανε αλλα επρεπε να ειχατε αναφερει και την 7η θεση της αλλης ελληνικης ομαδας που και αυτο ειναι ενα κατορθωμα 2 ελληνικες ομαδες στην 10αδα σε ενα τοσο ''αγνωστο'' αθλημα

    • Koudounos
    • Μπράβο στα παιδιά πραγματικά γιατι φαίνεται οτι εκαναν τρομερές θυσίες και ανταμείφθηκαν!
      Παντως βιαστείτε να πάτε κάπου άλλο τον εξοπλισμό γιατι μόνο από τις φωτογραφίες θα μπουκαρει η εκαμ και θα σας μπουζουριασει για γιάφκα..

    • gsmaggiore
    • Συγχαρητήρια στην ομάδα, αρχίζουμε νομίζω σιγά σιγά να μπαίνουμε στη συλλογή των καρπών που σπέρνανε τα προηγούμενα χρόνια οι διάφορες ελληνικές gaming και tech communities και απ'ότι φαίνεται έπεται συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

      Αυτή η είδηση μου θύμισε ένα σκηνικό από τα πρώτα μου χρόνια σαν φοιτητής στο ΤΕΙ όπου ο καθήγητης που μας έκανε C++ μας έλεγε ότι οι Έλληνες προγραμματιστές και απόφοιτοι πληροφορικής συγκαταλέγονται μαζί με άλλους στην κορυφή της παγκόσμιας intellectual ελίτ του αντικειμένου λόγω της έμφυτης νοοτροπίας του Έλληνα να προσεγγίζει με απλές, πρακτικές και εύκολες στην κατανόηση και εφαρμογή λύσεις το problem solving της αλγοριθμικής δομής και τρόπου σκέψης. Δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στην είδηση και στη συγκεκριμένη ομάδα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να το αναφέρω.

    • ZazzyJr13
    • δεν ξέρω τι ψιψινια και κοκοψαρα πείραξαν άλλα 1000 μπράβο, αν αυτή η διάκριση τους φέρει και extra εισόδημα ακόμα καλύτερα!!! να πληρώνεσαι από κάτι που αγαπάς είναι ότι καλυτερο

    • tasosdimakis
    • Πολλα μπραβο στα παιδια για αυτα που καταφεραν.ετσι να ειναι παντα στην κορυφη η ελληνικη σημαια.εμεις οι ελληνες μπορουμε να κανουμε τα παντα.

    • GamingFun
    • Συγχαρητήρια στα παλικάρια που το κατάφεραν αυτό το επίτευγμα. Αλλά ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Μακάρι να υπάρξει και άλλη ανταμοιβή εκτός από την ηθική.

*