Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Android 12 με build-in game mode;

*
Βρισκόμαστε λίγο πριν την έλευση του Developer Preview της επερχόμενης έκδοσης του Android, Android 12 — υπό την κωδική ονομασία Snow Cone. Για ακόμη μια φορά, οι XDA Developers έχουν πάρει φωτιά, και ως συνέχεια της διαρροής που θέλει τη δωδέκατη έκδοση του λειτουργικού να αλλάζει ριζικά εμφάνιση, μερικά ακόμη “καλούδια” φαίνεται να προστίθενται στις αλλαγές που θα αντικρίσουν κάτοχοι συμβατών συσκευών.

Ως φυσική ροή των πραγμάτων, η Google φέρνει επιτέλους υποστήριξη για την ύπαρξη ενός εγγενούς API που θα βρίσκεται πίσω από το Gaming Mode, ακολουθώντας τόσο την τάση της εποχής που ακούει στον όρο Mobile Gaming, όσο και τα χνάρια υλοποιήσεων τρίτων εταιριών που προσφέρουν εδώ και καιρό κάποια αντίστοιχη δυνατότητα (βλ. Samsung, POCO, Xiaomi, κ.λπ). Κάτι αντίστοιχο που είδαμε στο παρελθόν όταν η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ήταν ακόμη προνόμιο μεμονωμένων συσκευών, αφού την ανάπτυξη της υποστήριξης αυτού είχε αναλάβει εξολοκλήρου και αυτόνομα η κάθε τρίτη εταιρία. Το εν λόγω Gaming Mode περιγράφεται ως “μια υπηρεσία για τη διαχείριση λειτουργιών που σχετίζονται με το παιχνίδι”, έχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα να διαχειριστεί services του κινητού που θα επιτρέπουν σε ένα παιχνίδι να τρέξει πιο ομαλά.


Μεταξύ των προσθηκών συναντάμε ακόμη την εμφάνιση ενός διακόπτη στον κατάλογο των Quick Settings που θα μεταβάλει τη φωτεινότητα της οθόνης μεταξύ δύο προκαθορισμένων εντάσεων, δίχως όμως να γνωρίζουμε το σενάριο χρήσης του.

Τέλος, η αλλαγή κατεύθυνσης της οθόνης καθοδηγείται από τα δεδομένα του γυροσκοπίου (εν μέρει) και ο έλεγχος της περνά πλέον στην κάμερα. Αυτό σημαίνει πως το κινητό θα υπολογίζει το αν πρέπει να γυρίσει τη φορά προβολής από portrait σε landscape και το αντίστροφο, ελέγχοντας παράλληλα τη θέση του προσώπου του χρήστη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Android 12 θα έχουμε από αύριο, 17 Φεβρουαρίου 2021.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*