Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Apple Pay: Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από σήμερα στην Ελλάδα

*
Από σήμερα, οι Έλληνες κάτοχοι iPhone και Apple Watch μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Apple Pay με συγκεκριμένους τρόπους. Ποιοι είναι αυτοί; Προς το παρόν, η δυνατότητα χρήσης των συσκευών Apple με τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS) είναι διαθέσιμη μέσα από κάρτες τριών fintech startups της Ευρώπης, καθώς και τις κάρτες της Edenred. Ας τα δούμε όμως με τη σειρά. Για να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay χρειάζεται να έχετε iPhone με υποστήριξη NFC, άρα μιλάμε για όλες τις συσκευές από το iPhone 6s και έπειτα.



Σχετικά με τις υποστηριζόμενες κάρτες, αυτή τη στιγμή (στο ξεκίνημα της λειτουργίας της υπηρεσίας στην Ελλάδα) υποστηρίζονται οι κάρτες των Revolut, Monese και N26 (οι οποίες «φορτίζονται» με εμβάσματα στις αντίστοιχες τράπεζες), καθώς και η Edenred, η εταιρεία που είναι γνωστή για τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant και προσφέρει τις υπηρεσίες της με τις προπληρωμένες κάρτες Ticket Restaurant και Spendeo. Οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ακόμη έτοιμες να ενσωματώσουν τις κάρτες τους στο Apple Pay, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα συμβεί μέχρι το φετινό φθινόπωρο.

Για να περάσετε μία από τις παραπάνω κάρτες στο κινητό σας, δεν έχετε παρά να ανοίξετε το Apple Wallet σας και στο επάνω μέρος της εφαρμογής να δείτε το σχετικό παράθυρο. Αφού περάσετε την πρώτη κάρτα, ανοίγει και ένα σχετικό μενού στα Settings, όπου μπορείτε να κάνετε μια σειρά επιλογών. Να συμπληρώσουμε πως στις 16 χώρες που μπήκαν στη λίστα του Apple Pay σήμερα συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, με υποστήριξη των καρτών της Τράπεζας Κύπρου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*