Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bill Gates: Λάθος μου η μη επικράτηση της Microsoft στην αγορά των OS για φορητές συσκευές

*
Σε προσφατη συνέντευξή του ο Bill Gates δήλωσε μετανιωμένος που ως ηγέτης της Microsoft, η αμερικανική εταιρεία δεν μπόρεσε να προσπεράσει το Android στην κούρσα των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές. "Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν οι διοικητικές αποφάσεις που έλαβα και είχαν ως αποτέλεσμα η Microsoft να μη βρίσκεται στη θέση του Android", σημειωσε ο Gates.

Όταν η πρώτη συσκευή Android λανσαρίστηκε το 2008, το λειτουργικό της Google έγινε αυτομάτως εναλλακτική του iPhone, που κυκλοφόρησε το 2007. Η Microsoft προσπάθησε, όμως δεν κατάφερε να φτάσει τον ανταγωνισμό. H Microsoft είχε το λειτουργικό Windows Mobile, όμως η είσοδος δεδομένων ήταν επικεντρωμένη στη χρήση πληκτρολογίου και stylus.


Όταν τα touch-friendly Windows Phone 7 λανσαρίστηκαν το 2010, ήταν πολύ αργά για τη Microsoft να καλύψει το χαμένο χρόνο. Τελικά, το 2017 η εταιρεία σταμάτησε την υποστήριξη του Windows Phone OS και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με το Windows 10 Mobile, εντός του τρέχοντος έτους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*