Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Drones τέλος για τη GoPro

*
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών σχετικά με τα οικονομικά πεπραγμένα του 2017, η GoPro ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την αγορά των drones. H σειρά Karma θα είναι η τελευταία που κατασκευάει η εταιρεία, αναμένεται να υπάρξουν δεκάδες απολύσεις και ο μισθός του CEO Nicholas Woodman θα πέσει στο $1. Όσοι ασχολούνται με τις εξελίξεις στο χώρο πιθανό να θυμούνται ότι το Karma drone αποκαλύφθηκε το 2016 και πέρα από το υψηλό κόστος του-$799- δυστυχώς αποδείχτηκε ότι χρειαζόταν κι άλλος χρόνος για την ολοκλήρωση του project. Μάλιστα συγκεκριμένο πρόβλημα που προκαλούσε απώλεια ισχύος, οδήγησε στην ανάκληση όλων των Karma drones. Αποτέλεσμα, η ζημιά $373 εκατομμυρίων για τη GoPro το 2016 και παρόλο που το 2017 ήταν μια οικονομικά καλύτερη χρονιά, τα προβλήματα ρευστότητας για την εταιρεία παραμένουν και αυτός είναι ο βασικός λόγος που την αναγκάζει να αποσυρθεί από αυτό το κομμάτι της αγοράς. Οι πωλήσεις της σειράς Karma θα συνεχιστούν μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων και εννοείται ότι η τεχνική υποστήριξη δεν πρόκειται να σταματήσει. Επιπλέον, η αναδιάρθρωση κατόπιν των νέων απολύσεων δεν είναι κάτι που θα πραγματοποιηθεί ανέξοδα και αναμένεται να στοιχίσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Για το 2018, ο Woodman δήλωσε ότι η GoPro θα προσπαθήσει να συνδυάσει μια νέα προσέγγιση στο hardware και το software, που σε συνδυασμό με μειωμένα λειτουργικά έξοδα θα τη βοηθήσουν να επανέλθει στην κερδοφορία. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το CNBC, η GoPro έχει ήδη αναθέσει στη JP Morgan την εύρεση υποψήφιων αγοραστών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*