Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Engange: Ερευνητές δημιουργούν Game Boy που δεν χρειάζεται μπαταρίες (video)

*
Μια ομάδα ερευνητών από το Northwestern University του Illinois και το Delft University of Technology της Ολλανδίας δημιούργησαν ένα Game Boy που δεν χρειάζεται καν μπαταρίες για να λειτουργήσει, το Engage. Η συσκευή χρησιμοποιεί το φως του ήλιου για να τροφοδοτηθεί, ενώ φέρει όλα τα κλασικά πλήκτρα εντολών και επιλογών, καθώς και τον σταυρό κατευθύνσεων. Τα ηλιακά panels βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα, ενώ και κάθε πάτημα πλήκτρου παράγει έξτρα ενέργεια. Η λειτουργία του δεν είναι ακόμη τελειοποιημένη, αφού με 10 λεπτά σε κανονικές συνθήκες ήλιου μπορείτε να παίξετε για 10 δευτερόλεπτα χωρίς διακοπή, ενώ με το ένα ειδικό framework η πρόοδος σώζεται στη μνήμη και μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως μόλις ανοίξει ξανά η συσκευή. Στην παρούσα φάση δεν παράγει ήχο. «Δεν θα μπορούσε καν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πριν από 4-5 χρόνια», δήλωσε ο Josiah Hester, ένας από τους ερευνητές που εργάζεται στο project.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*