Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Apple προσανατολίζεται στην παραγωγή των δικών της 5G modems

*
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nikkei η Apple σκοπεύει να συνεργαστεί με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. με σκοπό την παραγωγή των δικών της 5G modems για μελλοντικά iPhones. Λέγεται ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το 4nm process node της TSMC, που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί στην παραγωγή εμπορικών προϊόντων. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το modem έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί στα 5nm και το 2023 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του στα 4nm. Το 2019 η Apple εξαγόρασε το τμήμα της Intel που είχε ως αντικείμενο τα 5G modems, κάτι που ήταν ο προάγγελος των παραπάνω εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι η TSMC κατασκευάζει επίσης όλους τους επεξεργαστές iPhone A-series αλλά και τα M1 systems-on-chip για υπολογιστές Mac. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα εκατοντάδες μηχανικοί της TSMC βρίσκονται στο Cupertino για να συνεργαστούν με την ομάδα ανάπτυξης chips της Apple. Τέλος, η σειρά iPhone αναμένεται να κάνει το άλμα στα 3nm το επόμενο έτος.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*