Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

IDC: Ανοδικά κινήθηκε η αγορά των smartphones το 2021

*
Η IDC δημοσίευσε την αναφορά της που αφορά τις εξελίξεις στην αγορά των smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και επιπλέον έκανε τον απολογισμό ολόκληρου του έτους. Πιο συγκεκριμένα, το 2021 υπήρξε κατά 5,7% αύξηση στις αποστολές smartphones στα καταστήματα, παρά την πτώση 3,2% το τελευταίο τρίμηνο. Οι κορυφαίες πέντε εταιρείες είναι οι Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo και vivo, με το σύνολο των υπόλοιπων εταιρειών να καταγράφει πτώση 12,5%.

Σύμφωνα με τν Ryan Reith της IDC, το δεύτερο μισό του 2021 οι εταιρείς δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τους στόχους τους, λόγω των ελλείψεων ημιαγωγών, κάτι που θα συνεχιστεί και το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.




Ακόμα, χάρη στο λανσάρισμα της σειράς iPhone 13, το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η Apple πούλησε περισσότερα smartphones από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ακολούθησαν η Samsung και Xiaomi, οι μοναδικές εταιρείες της πεντάδας με θετικό πρόσημο από έτος σε έτος.

Τέλος, σύμφωνα με τη Nabila Popal, διευθύντρια ερευνών της IDC, παρά τα προβλήματα του κλάδου, η ανάπτυξη κατά 5,7% κρίνεται ως απολύτως θετική. Εκτιμά ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση σε όλες τις περιοχές, κάτι που θα βοηθήσει την αγορά να ανακάμψει σημαντικά από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά, όταν μειωθούν οι ελλείψεις εξαρτημάτων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*