Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

IDC: Ραγδαία άνοδος για τη Huawei, σημαντικές απώλειες για την Apple

*
Η τελευταία έκθεση της IDC για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σημειώνει πως η Huawei γνωρίζει τεράστια άνοδο σε επίπεδο αποστολών smartphones, την ώρα που η Apple πέφτει ραγδαία. Συγκεκριμένα, οι αποστολές συσκευών έφτασαν για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα 310,8 εκατομμύρια, «γράφοντας» πτώση κατά 6,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018. Η αγορά των ΗΠΑ καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το 2018, όπου το ποσοστό φτάνει στο -15%, κάτι που μαρτυρά τις πιο αραιές αναβαθμίσεις που κάνουν πλέον οι χρήστες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Anthony Scarsella (Research Manager της IDC) σημειώνει πάντως πως λόγω της αναμονής για τις συσκευές 5G, ίσως μπορούμε να δικαιολογήσουμε μέρος της αρνητικής τάσης. Στα των αποστολών και των απόλυτων αριθμών, η Samsung παραμένει στην κορυφή με 71,9 εκ. συσκευές και πτώση 8,1% σε σχέση με πέρσι, ακολουθεί η Huawei με 59,1 εκ. συσκευές και άνοδο 50.3%(!) και τρίτη καταλήγει η Apple με 36,5 εκ. συσκευές και πτώση της τάξης του 30% (η μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις 6 εταιρείες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας). Από τα υπόλοιπα στοιχεία αξίζει να σημειωθεί πως αρνητικά κινήθηκαν και οι Xiaomi και Oppo (-10,2% και -6% αντίστοιχα).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*