Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MAIC: η Νέα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής

*
Η MLS ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία της νέας MAIC, η οποία αποτελεί την πρώτη -αυτού του τύπου- Ευρωπαϊκή  Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής. Η νέα πλατφόρμα της MLS αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 29ετη ιστορία της.  Η πλατφόρμα, μετά από μια περίοδο prelaunch, λανσάρεται επίσημα σήμερα στα Ελληνικά, στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ θα λανσαριστεί εντός του έτους σε 7 ακόμα  Ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές.

Συγκεκριμένα, η MAIC παίζει μουσική (Ελληνική ή ξένη, όλων των ειδών, ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη), βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος, βρίσκει ένα καλό εστιατόριο. Μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σου δώσει συμβουλές για την κουζίνα, να σου δείξει όποια συνταγή μαγειρικής επιθυμείς,  να σου πει ένα ανέκδοτο, ένα παραμύθι, ακόμη και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, να τις ανάψει και να τις σβήσει, να ρυθμίσει τη φωτεινότητα και το χρώμα τους, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και κατ’επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα, όπως για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.


Η νέα MAIC είναι μια δυναμική πλατφόρμα όπου μέσω αυτόματων αναβαθμίσεων εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix, ενώ υποστηρίζεται και το Spotify. Τέλος προστίθεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Η MAIC, με τον καιρό, γνωρίζει καλύτερα το χρήστη, μαθαίνει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές προσφέροντας προσωποποιημένες λύσεις και επιλογές. Απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλες ηλικίες, καθώς η χρήση της είναι πολύ απλή πρωτίστως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου από τεχνολογία. Η εμπειρία της επικοινωνίας με τη νέα ΜΑΙC είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν κανονικό συνομιλητή, αφού μπορεί και συμμετέχει σε εμπλουτισμένο διάλογο και από απόσταση. Η νέα MAIC «έχει συναισθήματα», χιούμορ, χαμογελάει, χαίρεται, θυμώνει, ντρέπεται, κλείνει το μάτι,  σε μία προσομοίωση «ανθρώπινων αντιδράσεων».

Χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως φωνητικές τεχνολογίες με αναγνώριση υπαγόρευσης σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη  μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη διαφορετικών Ευρωπαϊκών γλωσσών (λατινογενών και μη) και προσωπικοτήτων (γυναίκα, άνδρας, ειδική προσωπικότητα για παιδιά), αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή, πρωτότυπη, και ταυτόχρονα καινοτόμο, έξυπνη όσο και φιλική στο χρήστη ψηφιακή βοηθό. Στην Αμερική σήμερα, 100 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν στα σπίτια τους τέτοιες έξυπνες συσκευές οι οποίες έχουν, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, αλλάξει τη ζωή τους καταλυτικά, από το λανσάρισμα της Alexa της Amazon, το 2015.

Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας. Η MAIC λειτουργεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi και διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*