Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft Mesh: Το αύριο της ολογραφικής συνεργασίας, σήμερα (video)

Το σύνολο των τεχνολογιών σήμερα ταλανίζεται από έναν κοινό παρονομαστή — την “ασυνέχεια”. Σχεδόν κάθε εταιρία εκεί έξω αναπτύσσει το δικό της προϊόν, υπό τη δική της πλατφόρμα, για το δικό της οικοσύστημα, αυτόνομα, οδηγώντας ουσιαστικά στην τμηματοποίηση αγορών που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις αγοραστικής δύναμης, η οποία θα τους επέτρεπε να συντηρηθούν και κατ’ επέκταση να εξελιχθούν.

Από το ίδιο πρόβλημα “νοσεί” και ο κλάδος της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότης. Ένας όμως από τους πρωτεργάτες του χώρου της AR φαίνεται να έχει τη λύση. Η Microsoft, δίχως να περιμένει το επόμενο Build summit, μας παρουσιάζει στο φετινό Ignite το Mesh, την προσπάθεια της να ενοποιήσει όλες τις συσκευές που δύνανται να προσφέρουν πρόσβαση σε οποιουδήποτε τύπου ολογραφικής ή ψηφιακής συνεργασία. Το Microsoft Mesh δεν είναι μια εφαρμογή αλλά για μια κοινή πλατφόρμα, κάτω από την οποία VR-headsets & AR-headest, laptops, μέχρι και κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να επικοινωνούν την ίδια εικόνα “μικτής πραγματικότητας” όπως την ονομάζει η εταιρία.


Η είδηση έρχεται ίσως την πιο κατάλληλη εποχή αφού μεταξύ άλλων δίνει λύση και σε ένα θέμα της επικαιρότητας, δεδομένων των περιορισμών που έχει θέσει έμμεσα ο COVID-19. Όπως επισημαίνει ο CEO, Satya Nadella “Σκεφτείτε τι έκανε το Xbox Live για το gaming — πήγαμε από το single player στο multiplayer, δημιουργώντας έτσι κοινότητες που βοήθησαν τον κόσμο να ενωθεί και να επιτύχει διαμέσου τη συνεργασίας. Τώρα φανταστείτε το ίδιο για τον κλάδο του Mixed Reality”.

Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει στους developers τα απαραίτητα εργαλεία ούτως ώστε να ενσωματώσουν δυνατότητες απομακρυσμένης συνεργασίας στις εφαρμογές τους, φέρνοντας ουσιαστικά επανάσταση στο χώρο των μέχρι πρότινος “ανιαρών” Skype και Zoom-calls. Όπως δήλωσε ο Greg Sullivan, διευθύνων του τμήματος Mixed Reality της Microsoft: “Όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε ολογράμματα, αλλά θα μπορούμε να το κάνουμε και με τρόπο που να παρέχει την αίσθηση της φυσικής παρουσίας".

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά οι χρήστες θα εμφανίζονται όπως τα avatars του κοινωνικού δικτύου AltspaceVR το οποίο εξαγόρασε η Microsoft το 2017, ενώ στο εγγύς μέλλον το Mesh θα υποστηρίξει τη λειτουργία Holoportation επιτρέποντας σε χρήστες να εμφανίζονται στις τηλεδιασκέψεις ως ο εαυτός τους. Πίσω από τη μεταφορά τόσο μεγάλου όγκου δεδομένων δεν θα μπορούσα να μην κρύβεται φυσικά η δύναμη των cloud υποδομών της, Azure.

Η έκδοση preview είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Microsoft Store των Hololens 2, ενώ η ενσωμάτωση του Mesh αναμένεται τόσο για το Teams όσο για το Dynamic 365. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί, όπου ο διάσημο σκηνοθέτης James Cameron, το studio πίσω από το υπερ-επιτυχημένο PokemonGo, καθώς και ο συν-ιδρυτής του Cirque du Soleil μας δίνουν μια γεύση του τι έπεται.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*