Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nikon 1 J5: Νέα mirrorless με περισσότερη λογική

Η J5 δεν έχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, είναι όμως το νέο μέλος της οικογένειας Nikon 1 της… Nikon. Πρόκειται φυσικά για mirroroless camera με αισθητήρα μίας ίντσας που πατά στο ανάλογο σύστημα φακών. Το σημαντικότερο είναι ότι φέρει βελτιώσεις σε ορισμένα, αλλά όχι σε όλα, τα παραδοσιακά αδύναμα σημεία της σειράς αυτής. Ξεκινώντας με τα πεζά, ο νέος αισθητήρας έχει ανάλυση 20,8 MP (αντί για 18,4 της J4) ενώ ο επεξεργαστής Expeed 5A επιτρέπει τη φωτογράφιση στα 20fps με συνεχές focus ή στα 60fps με κλειδωμένη την αρχική εστίαση. Για κάποιο άγνωστο λόγο είναι δυνατή η εγγραφή video σε 4K αλλά μόλις στα 15fps. Όσο για το autofocus, η ταχύτητα του οποίου είναι από τα δυνατά σημεία της σειράς, γίνεται με contrast detection σε 171 σημεία και με phase detection σε άλλα 105 σημεία.

Πιο εμφανείς όμως είναι οι εργονομικές διαφορές. Η λαβή είναι μεγαλύτερη και πιο ουσιώδης αυτήν τη φορά, προστίθενται δύο dials, ένα κλασικό PASM αλλά και ένα ακόμη για μικρές προσαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά μπορούν να γίνουν πλέον χωρίς βόλτα από το μενού. Επιπλέον η οθόνη είναι πλέον “σπαστή” και μπορεί να γυρίσει 180 μοίρες στον οριζόντιο άξονα. Ξέρετε. Για selfies. Σε τρία kits θα διατίθεται η μηχανή. Ένα με φακό 10-30mm f/3.5-5.6 ($500), ένα με τον ίδιο φακό αλλά και τον 30-110mm f/3.8-5.6 ($750) και ένα ακόμη με τον 10-100mm f/4-5.6 ($1050).

Όπως πάντα η Nikon ποντάρει σε εκείνους που δίνουν ειδικό βάρος στην ταχύτητα και στη δυνατότητα εναλλαγής φακών. Εξάλλου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός με μεγαλύτερους αισθητήρες σε παρόμοιες τιμές ή μοντέλα με ανάλογους αισθητήρες αλλά ακόμη πιο μικρό μέγεθος. Σημασία έχει βέβαια ότι η J5 ξεφεύγει λίγο από την πεπατημένη της σειρά Nikon 1.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*