Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5, Xbox Series X και lockdown: Τι θα γίνει με τις παραδόσεις από το retail;

*
Από αύριο ισχύει στη χώρα ένα γενικό lockdown και τα καταστήματα λιανικής θα είναι κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Τι θα γίνει λοιπόν με τις παραδόσεις PS5 και Xbox Series X; To Enternity επικοινώνησε με το λιανεμπόριο και πήρε τις σχετικές απαντήσεις.

Παραδόσεις
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Λόγω του ότι τα καταστήματα δεν θα είναι προσβάσιμα σε κανέναν, οι παραδόσεις των κονσολών θα γίνουν μόνο στο σπίτι των καταναλωτών.


Εξόφληση
Για να γίνει το παραπάνω, θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει εξόφληση ή διακανονισμός με την εκάστοτε αλυσίδα. Τα καταστήματα μάς ενημέρωσαν πως έχουν αρχίσει ήδη την επικοινωνία με τους πελάτες για να διευθετηθεί το θέμα της εξόφλησης, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η παράδοση της κονσόλας στο χώρο τους με κούριερ/οδηγούς. Στην περίπτωση διακανονισμού, επίσης θα γίνεται συνεννόηση για χρέωση της πιστωτικής κάρτας του πελάτη.



Αντικαταβολή
Ένα πρόβλημα που υπάρχει με τις αντικαταβολές είναι πως βάσει Νόμου απαγορεύονται για ποσά άνω των €500. Και αν για μια απλή κονσόλα Xbox Series S ή και PS5 δεν υπάρχει κάποιο θέμα, για το Xbox Series X ή πχ. για ένα PS5 και κάποια games και περιφερειακά η κατάσταση αλλάζει. Αν έχετε παραγγείλει κάτι και η αξία του τιμολογίου/της απόδειξης δεν ξεπερνά τα €500, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Αν η αξία των αγορών σας ξεπερνά τα €500, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τις αλυσίδες για την παραγγελία και τον τρόπο που θα πληρώσετε. Συνήθως αυτό γίνεται είτε με χρέωση της κάρτας σας ή με μια κατάθεση σε λογαριασμό που θα σας υποδείξει το εκάστοτε κατάστημα. Μετά στέλνετε το καταθετήριο σε ένα mail που θα σας πει και θεωρείται ξοφλημένο.

Παραδόσεις
Λόγω του ότι στο πρώτο μεγάλο lockdown οι αλυσίδες βρέθηκαν προ εκπλήξεων και οι εταιρείες courier «γονάτισαν», με αποτέλεσμα να παραδίδονται προϊόντα με πολλές εβδομάδες καθυστέρησης, η ενημέρωση που είχαμε είναι πως οι κονσόλες μοιράζονται άμεσα στα κατά τόπους -κλειστά- καταστήματα, έτσι ώστε το courier να έχει να διανύσει την μικρότερη δυνατή διαδρομή. Έτσι, θα χρησιμοποιηθούν εταιρείες μεταφοράς που είναι κοντά στον πελάτη και όχι αυτές που θα αναλάμβαναν -υπό φυσιολογικές συνθήκες- το προϊόν από τις κεντρικές αποθήκες τους. Τέλος, υπάρχει πάντα και η λύση των επαγγελματιών οδηγών ταξί που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον μετά το πρώτο μεγάλο κύμα καθυστερήσεων στο πρώτο lockdown.



Συμπέρασμα
Σαν ένα συνολικό συμπέρασμα, το λιανεμπόριο είναι πλέον αρκετά πιο έτοιμο και δείχνει σαφώς πιο σίγουρο σε σχέση με τις παραδόσεις και τους χρόνους που θα υποσχεθεί στους πελάτες. Οφείλαμε να κάνουμε αυτό το ρεπορτάζ, καθώς η ανησυχία των πελατών το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί και πολλοί φοβούνται πως δεν θα έχουν στα χέρια τους τα συστήματα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας. Ευελπιστούμε πως σας λύσαμε τις περισσότερες απορίες και χαρήκαμε ιδιαίτερα που δεχτήκαμε τόσα πολλά μηνύματα για το θέμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά η κοινότητα πως εμπιστεύεται το Enternity. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • zortam
    • Εκτός απο τις προπαραγγελίες και το πρώτο (πολύ σύντο) κύμα ξεστοκαρισματος, ξέρουμε ή έχει ακουστεί κάτι για το πότε θα υπάρχει ξανά διαθεσιμότητα στην αγορά; Ελληνική και όχι μόνο. Καθώς μου φαίνεται ότι τα κομμάτια που διατέθηκαν τουλάχιστομ στην Ελλάδα ήταν πραγματικά πολύ λίγα. "You snooze ,you lose" περίπτωση

    • kostasfil
    • Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό ρεπορτάζ-άρθρο.
      Προσωπικά δεν έχω προπαραγγείλει κάτι, αλλά έιναι ένα θέμα που θα βασάνιζε πολύ κόσμο. Ελπίζω όλοι να παραλάβουν την προπαραγελία τους.

    • bahamut zero
    • Μας βλέπω να τρώμε πακέτο εμεέις που παραγγείλαμε ps5 digital. Παίζει να έφεραν ελάχιστα κομμάτια σε σχέση με το "κανονικό".

*