Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5: Δυνατή η απενεργοποίηση του haptic feedback και των adaptive triggers του DualSense

*
Η Sony ανακοίνωσε τα accessibility features του PlayStation 5, επιβεβαιώνοντας πως είναι δυνατή η απενεργοποίηση του haptic feedback και των adaptive triggers του DualSense. Μέσω ενός post στην ιστοσελίδα της Sony Interactive Entertainment έγινε γνωστό ότι είναι δυνατή η μείωση ή ακόμα και η απενεργοποίηση της ισχύος του haptic feedback και των adaptive triggers στο ασύρματο χειριστήριο της νέας κονσόλας.

Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αποτέλεσαν σημαντικά όπλα στη διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του νέου χειριστηρίου. Η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί για παράδειγμα να προσομοιώσει την κούραση των παικτών στο NBA 2K21, ή να κλειδώσει τα triggers σε περίπτωση που στο Deathloop το όπλο σας πάθει εμπλοκή.


Όμως υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, που σχετίζονται με το κατά πόσο τα χαρακτηριστικά αυτά διευκολύνουν ή όχι την πρόσβαση των παικτών.



Πέρα από τα παραπάνω, η Sony αναφέρει ότι υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο που το PS5 χειρίζεται τους διάφορους ήχους και υπάρχει η δυνατότητα υπαγόρευσης κειμένου, οπότε δεν είναι απαραίτητη η χρήση εικονικού πληκτρολογίου για μια τέτοια διαδικασία. Απλά μιλάτε και οι λέξεις εμφανίζονται στην οθόνη.

Το PS5 διαθέτει και screen reader, οπότε όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης έχουν ηχητική πρόσβαση σε όσα αναγράφονται στην οθόνη. Παράλληλα, οι έχοντες προβλήματα ακοής μπορούν να γράφουν μηνύματα, που μεταφέρονται μέσω ομιλίς στα άλλα μέλη μιας ομάδας.

Τέλος, στο PS5 υπάρχει υποστήριξη για διόρθωση χρωμάτων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*