Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PSVR 2: Επίσημη ανακοίνωση ονομασίας, χαρακτηριστικών και του Horizon Call of the Mountain (video)

*
Στο πλαίσιο της CES 2022 και της παρουσίασης που είχε στην έκθεση, η Sony ανακοίνωσε επίσημα το PSVR 2 (PlayStation VR2), τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και την κυκλοφορία του Horizon Call of the Mountain. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Οι επίσημες ονομασίες των προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν ως περιφερειακά για την κονσόλα νέας γενιάς (το PS5) είναι PlayStation VR2 και PlayStation VR2 Sense Controller. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πως το σύστημα θα προσφέρει 4K HDR ανάλυση με 110 μοίρες πεδίο προβολής και foveated rendering. Η οθόνη του θα είναι τεχνολογίας OLED προσφέροντας ανάλυση 2000x2040 ανά μάτι και frame rates στα 90/120Hz.



Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία του controller tracking μέσω του headset και μέσω σχετικών καμερών που θα είναι εγκατεστημένες στο κυρίως σώμα του περιφερειακού, οι οποίες θα καταγράφουν και την κίνηση του κεφαλιού και της πλευράς στην οποία κοιτάει ο παίκτης, χωρίς να απαιτείται πλέον μια εξωτερική κάμερα. Η τεχνολογία PSVR 2 Sense συνδυάζει eye tracking (για καταγραφή του σημείου που κοιτάει ο παίκτης), headset feedback με δονήσεις που μεταφέρονται στον παίκτη, 3D Audio και το νέο PlayStation VR2 Sense Controller, το οποίο υποστηρίζει haptic feedback και έχει adaptive triggers για χρήση στη λογική των αντίστοιχων στο DualSense. H Sony αποκάλυψε ακόμη πως το PSVR 2 θα σετάρεται απλά και θα συνδέεται με μόλις ένα καλώδιο στο PS5. Τέλος, ανακοινώθηκε και το πρώτο next-gen VR game, το Horizon Call of the Mountain, που αναπτύσσεται από την Guerilla και την Firesprite.



Τεχνικά χαρακτηριστικά PSVR 2
Οθόνη: OLED
Ανάλυση Panel: 2000x2040 pixels ανά μάτι
Panel refresh rate: 90Hz, 120Hz
Διαχωρισμός φακών: Ρυθμιζόμενος
Οπτικό πεδίο: Περίπου 110 μοίρες
Αισθητήρες: Motion Sensor έξι αξόνων (γυροσκόπιο σε 3 άξονες, επιταχυνσιόμετρο σε 3 άξονες), IR
Κάμερες: 4 φακοί για το tracking στο headset και το χειριστήριο, IR tracking για κάθε μάτι
Feedback: Ανάδραση στο headset
Σύνδεση με το PS5: Καλώδιο USB Type-C
Ήχος: Ενσωματωμένο μικρόφωνο, δυνατότητα υποδοχή ακουστικών μέσω jack

Τεχνικά χαρακτηριστικά PSVR 2 Sense Controllers
Πλήκτρα: Δεξί χειριστήριο (PS, Options, Κύκλος, Χ, R1, R2, R3), Αριστερό χειριστήριο (PS, Create, Τρίγωνο, Τετράγωνο, L1, L2, L3)
Sensing/Tracking: Motion Sensor έξι αξόνων (γυροσκόπιο σε 3 άξονες, επιταχυνσιόμετρο σε 3 άξονες), Capacitive Sensor: Σάρωση επαφής μέσω δαχτύλου, IR LED για καταγραφή θέσης
Feedback: Trigger Effect (R2/L2), Haptic Feedback
Θύρα σύνδεσης: USB Type-C
Ασύρματη επικοινωνία: Bluetooth 5.1
Μπαταρία: Ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη, ιόντων λιθίου 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Firesprite

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Neoptolemus
    • Μου αρέσει που το πιστεύει η Σονυ το VR. Δεν νομίζω ότι είναι η εξέλιξη του gaming αλλά ένα νέο είδος gaming συμπληρωματικό. Αν πετύχει κατυεθειαν θα μπουν και οι άλλοι δυο στο χορό. Τα στοιχεία που διαβάζω δείχνουν τεράστιο άλμα στην εξέλιξη του από τη πρώτη γενιά.

      • Sephiroth
      • Ναι όντως είναι τεράστια τα άλματα που κάνει και είναι θετικό πως γνωρίζοντας ότι οδηγεί την next-gen κούρσα θα επενδύσει και στο VR πάλι.

*