Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Roku: Κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας κατά της Google

*
Η Roku, εταιρεία με hardware media players, κατηγορεί την Google για κατάχρηση εξουσίας. Αναφορές του Axios αποκαλύπτουν ότι η Roku ισχυρίζεται πως η Google πιέζει για προνομιακή διαχείριση των εφαρμογών YouTube και YouTube TV στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης των δύο εταιρειών σχετικά με τη συνεργασία τους. Η Roku φέρεται μάλιστα να έστειλε mail στους πελάτες της αναφέροντας πως η Google απαιτεί εμφανή τοποθέτηση του YouTube στα αποτελέσματα αναζητήσεων, καθώς και μια στήλη αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό. Ταυτόχρονα θέλει να εμποδίσει αποτελέσματα από άλλους παρόχους όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή του YouTube, αλλά και προτεραιότητά της σε μουσικά αποτελέσματα όταν γίνεται χρήση του Roku remote για φωνητικές εντολές.

Ταυτόχρονα η Roku κατηγορεί την Google για απειλές σχετικά με τη δημιουργία συγκεκριμένων απαιτήσεων συστήματος ως προς τον επεξεργαστή και τη μνήμη της εκάστοτε συσκευής, κάτι που θα υψώσει τις τιμές του hardware δίνοντας άδικο προβάδισμα στο Google Chromecast. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ξεκάθαρα πως η Google εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο του YouTube για να επιτύχει συμφωνίες με συνεργάτες της, οι οποίες έχουν χαρακτήρα καταχρηστικό, αντι-ανταγωνιστικό και απόλυτα μεροληπτικό.

Στο mail της Roku προς τους πελάτες της αναφέρεται και η πιθανότητα αφαίρεσης των εφαρμογών YouTube και YouTube TV από τις συσκευές της. Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει απαντήσει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*