Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Glasses: Το μέλλον του AR (video)

*
Ο γνωστός leaker WalkingCat έφερε στο φως της δημοσιότητας “υλικό για εσωτερική κατανάλωση” από τα R&D τμήματα της Samsung. Πρόκειται για δύο videos που δημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, τα οποία παρουσιάζουν το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας όπως το φαντάζεται η εταιρία.

Το πρώτο concept video παρουσιάζει ένα ενδεχόμενο προϊόν ονόματι Samsung Glasses Lite, η χρήση του οποίου προορίζεται για τον απλό, καθημερινό χρήστη. Λιτός σχεδιασμός που μπορεί να φορεθεί παντού, λειτουργία αυτόματης σκίασης για προστασία από τον ήλιο, καθώς επίσης gaming και κατανάλωση περιεχομένου σε μια μεγάλη “επιπλέουσα” οθόνη έχουν κύριο ρόλο στην παρουσίαση. Μεταξύ των πιο “εξειδικευμένων” δυνατοτήτων βλέπουμε ένα FPV mode για τους έχοντες drone, ενώ το DEX περιβάλλον της εταιρίας φαίνεται να “μεταφράζεται” τέλεια μπροστά στα μάτια του χρήστη που πληκτρολογεί ένα email. Το βίντεο κλείνει με τα Glasses Lite να προστίθενται στον κατάλογο της γκάμας συσκευών ευρείας χρήστης, στον οποίο συναντάμε μέχρι σήμερα τα κινητά, τα tablets και τα smartwatches της εταιρίας.


Το δεύτερο video, με τίτλο Next Wearable Computing οραματίζεται το γραφείο AR του μέλλοντος. Ένα περιβάλλον σύνδεσης όπου εργασία, εταιρικές συναντήσεις, παρουσιάσεις και προσομοιώσεις λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια του χρήστη ακόμη και όταν εκείνος εργάζεται από το σπίτι. Μεταξύ των δύο προτάσεων ξεχωρίζει ο τρόπος ελέγχου: Εδώ ο χρήστης αλληλεπιδρά με τα γυαλιά με air-gestures, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αντίστοιχες προτάσεις, ενώ το οικιακό μοντέλο ελέγχεται μέσω ενός έξυπνου ρολογιού. Άγνωστο παραμένει ακόμη αν η επεξεργασία όλων αυτών γίνεται από κάποιο SoC που βρίσκεται εντός των γυαλιών, ή αν τα ίδια λειτουργούν ως ένας άλλος δίαυλος των δυνατοτήτων που έχουν πλέον τα κινητά μας τηλέφωνα.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*