Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony ZV1: Νέα compact κάμερα με ευκολίες για τους vloggers

*
Με δυνατότητα για 4K video, περιστρεφόμενη οθόνη, εξαιρετικό μικρόφωνο και είσοδο για εξωτερικό μικρόφωνο, η Sony ZV1 είναι μια νέα compact κάμερα από τη Sony, σχεδιασμένη για εγγραφή βίντεο που απευθύνεται πρωτα από όλα στους vloggers.



Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα “pocket-sized” vlog κάμερα ZV-1, μια ελαφριά, συμπαγή, «all-in-one» πρόταση για δημιουργία περιεχομένου. Σχεδιασμένη από τo μηδέν για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, η  ZV-1 συνδυάζει, εύκολα στην χρήση χαρακτηριστικά με μοναδικές τεχνολογίες, που την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για κάθε δημιουργό ανεξαρτήτως επιπέδου. «Η νέα ZV-1 της Sony δημιουργήθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σημερινών δημιουργών βίντεο», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe.



H ZV-1 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked Exmor RS® CMOS με τσιπ DRAM και φακό μεγάλου διαφράγματος 24-70mm  F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T*, δημιουργώντας όμορφο φόντο «bokeh» (θάμπωμα φόντου) και επιτρέποντας στο θέμα να ξεχωρίζει από το φόντο. Η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί τα θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X τελευταίας γενιάς με LSI εμπρόσθιο άκρο που προσφέρει υψηλή ανάλυση καθώς και χαμηλό θόρυβο για υψηλής ποιότητας εικόνα. Συνδυάζει, επίσης, αυτή την εξαιρετική τεχνολογία απεικόνισης με υψηλής ποιότητας, ευέλικτες επιλογές ήχου. H ZV-1 είναι η πρώτη compact κάμερα της Sony με οθόνη αφής Vari-angle LCD που ανοίγει στο πλάι, διευκολύνοντας τη σύνθεση των φωτογραφιών σας σε λειτουργία «selfie», ενώ συνδέετε εξωτερικά αξεσουάρ ήχου. Για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη βίντεο, η ZV-1 περιέχει προηγμένες δυνατότητες βίντεο, όπως εγγραφή  ταινιών 4K και ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας.



Χτίζοντας πάνω στην τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε για τις σειρές φωτογραφικών μηχανών α (Alpha) και RX, αυτή η νέα compact κάμερα περιλαμβάνει προηγμένη αυτόματη εστίαση (AF) που της επιτρέπει να «κλειδώνει» και να παρακολουθεί θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα κατά την εγγραφή. Για τη διατήρηση της εστίασης στο συγκεκριμένο θέμα ή σε θέματα που βρίσκονται σε περιβάλλοντα με πολλές αποσπάσεις, οι λειτουργίες «Real-time Eye AF»  και «Real-time Tracking» για βίντεο επιτρέπουν στη ZV-1 να παραμένει κλειδωμένη στο μάτι/ πρόσωπο του θέματος ή να αλλάζει απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ πολλών θεμάτων ενώ ελέγχει την ταχύτητα AF και παρακολουθεί την ευαισθησία όταν χρειάζεται.



Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας απαιτεί καθαρή, εξαιρετική ποιότητα ήχου και η ZV-1 είναι καλά εξοπλισμένη για να προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα, με αξιόπιστες και ευέλικτες επιλογές ήχου. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο της ZV-1 διαθέτει το τελευταίο μικρόφωνο «Directional 3-capsule» της Sony, το οποίο έχει σχεδιαστεί για λήψη ήχου προς τα εμπρός, επιτρέποντας σαφή λήψη της φωνής του θέματος, ενώ ελαχιστοποιεί τον θόρυβο του φόντου, ειδικά όταν λειτουργεί σε λειτουργία «selfie». Για επιπλέον ευελιξία, η ZV-1 διαθέτει, επίσης, μια τυπική υποδοχή μικροφώνου 35mm (3,5μμ) και «Multi Interface Shoe» (MI shoe) που διευκολύνουν τη σύνδεση μεγάλου εύρους εξωτερικών μικροφώνων. Η ZV-1 παρέχεται, επίσης, με αξεσουάρ προστασίας από τους ανέμους που ταιριάζει στο «MI shoe» για ελαχιστοποίηση των παρεμβολών του ανέμου.
Παρά το μέγεθός της, διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων παραγωγής ταινιών pro-level, όπως:
- Εγγραφή βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning σε υψηλό ρυθμό bit XAVC S codec  
- Tυπική είσοδος μικροφώνου 3,5 μμ, σύμφωνα με τις κλασικές προδιαγραφές της αγοράς
- Hybrid Log-Gamma (HDR)  / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
- Διαλειμματική λήψη για εκπληκτικά time-lapse βίντεο
- Super Slow-Motion  εγγραφή έως και 1000fps
- Συμβατότητα με την επιπρόσθετη (add on) λειτουργία «Movie Edit»  από την εφαρμογή για κινητά «Imaging Edge™» για σταθεροποίηση  εικόνας, κατά την επεξεργασία της δυνατότητας διαμόρφωσης των αναλογιών στα Highlights για το IG κλπ



Επίσης, η ZV-1 μπορεί να μετατραπεί σε web κάμερα συνδέοντάς τη σε υπολογιστή μέσω USB, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ZV-1. Αυτό το νέο λογισμικό της Sony για PCw θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2020.  Η Vlog κάμερα ZV-1 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2020 στη τιμή των €799. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*