Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Surface και cloud ενισχύουν την κερδοφορία της Microsoft στο Q4

*
Μπορεί το Xbox να μην τα πήγε καλά στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου οικονομικού έτους της Microsoft, ωστόσο η πορεία των Surface και cloud services έσωσαν την κατάσταση. Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας έφτασαν τα 33.7 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελούν ρεκόρ. Το Surface κινήθηκε 14% καλύτερα σε σχέση με πέρσι, μετά και τις αλλαγές που έγιναν στα μοντέλα που μπορούσε να βρει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην αγορά ο καταναλωτής. Το Xbox κατέγραψε μια πτώση 10% που οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη κυκλοφορία για τον τομέα, ενώ οι τομείς υπηρεσιών και software για την πλατφόρμα κινήθηκαν κι αυτοί αρνητικά κατά 3%.

Σημαντικό είναι πάντως πως οι ενεργοί χρήστες του Xbox Live έφτασαν τα 65 εκατομμύρια σε Xbox One, Windows 10 PCs και κινητά/tablets. Ο τομέας του cloud σημείωσε άνοδο κατά 14%, ενώ η αμερικανική εταιρεία σημείωσε πως έχει πλέον πάνω από 180 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση για το Office 365 business, ενώ 34,8 εκατομμύρια χρήστες έχουν ενεργοποιήσει το Microsoft Office 365 for consumers.


Οι υπηρεσίες servers και cloud σημείωσαν μαζί άνοδο 22%, κυρίως χάρη στο Azure που ξεπέρασε σε ανάπτυξη το 64%!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*