Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Tιμή για το νέο 4K Blu-ray player της Sony

*
Η Sony αποκάλυψε την τιμή και τη διαθεσιμότητα για το UBP-X800, του νέου της 4K Ultra HD Blu-ray player. To X800 είναι το πρώτο 4K Blu-ray player που διαθέτει η εταιρεία προς τους καταναλωτές, ενώ επίσης υποστηρίζει Blu-ray 3D και Super Audio CD. H τιμή του προϊόντος είναι στα 299,99 δολάρια, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο, ταυτόχρονα, με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων 4Κ της εταιρείας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Geo4ever
    • Γιατί να μην πάρω το ONE slim;
      Και μην αρχίσετε μερικοί για τις extra αχρείαστες λεπτομέρειες που θα προσφέρει η παραπάνω συσκευή.
      Πρακτικά για την αναπαραγωγή 4k blu-ray δίσκων συμφέρει το slim

    • jack124
    • @Geo4ever όποιος θέλει να βλέπει ταινίες σε bluray 4K και θέλει να έχει όλα αυτά που προσφέρουν οι Bluray Players έναντι της κονσόλας θα πάρει την παραπάνω συσκευή γιατί έχουν : Πιο καθαρή εικόνα , καλύτερη ποιότητα , καλύτερο ήχο και καλύτερη κίνηση ... Δεν μπορεί να ανταγωνιστή μια κονσόλα έναν ακριβό όπως αυτόν Player

    • Geo4ever
    • Αυτό της καλύτερης ποιότητας στην εικόνα, την εικόνα και την κίνηση το στηρίζεις κάπου, ή ακολουθείς τη λογική είναι ακριβότερο και άρα καλύτερο
      Τέλος πάντων για τον μέσο χρήστη αυτά τα λίγα παραπάνω που θα δίνει λογικά δε δικαιολογούν την τιμή κατ' εμέ πάντα

    • yaponvezos
    • @Geo4ever

      Δεν είναι νόμος πως όποιο ξεχωριστό player και να δεις, θα είναι καλύτερο από το Xbox One S σε αυτήν τη δουλειά. Είναι όμως νόμος πως αν θες το καλύτερο player, κοιτάς για κάτι που να είναι μόνο player, όχι και άλλα πράγματα μαζί. Το ίδιο πάει για το "δίλημμα" ενισχυτής ή home cinema, sound bar ή σύστημα ηχείων και πάει λέγοντας.

      Όταν είχε εμφανιστεί το πρώτο PS3 ήταν φοβερή εξαίρεση ότι ήταν, για μια περίοδο, το καλύτερο Blu-ray player και σε χαμηλότερη τιμή από τα μεμονωμένα. Γιατί έκανε εντύπωση; Γιατί κατά παράδοση δεν συμβαίνουν τέτοια περίεργα.

      Διότι όταν μπαίνουν πολλά πράγματα μαζί, προκύπτουν παρεμβολές που επηρεάζουν την εικόνα και τον ήχο. Όταν βγήκε λοιπόν το δεύτερο σασί του PS3, το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο. Γιατί; Επειδή είχε γίνει έκπτωση στο μηχανισμό του drive.

      Γενικά σε θέματα ήχου και εικόνα παίζουν περίεργα πράγματα αν αποφασίσεις να εμβαθύνεις αντί να σταθείς μόνο σε μια ανάλυση. Για παράδειγμα, ένα από τα κουφά της αγοράς, είναι πως αν χρησιμοποιήσεις καλώδιο HDMI με ενσωματωμένο Ethernet για να συνδέσεις την τηλεόραση με ενισχυτή, παίρνεις καλύτερο ήχο σε σχέση με κανονικό καλώδιο. Και όχι επειδή προσφέρει και καλά κάτι το Ethernet. Δεν χρησιμοποιείται καθόλου στην προκειμένη. Αλλά τα καλώδια αυτά τυχαίνει να έχουν καλύτερη θωράκιση εσωτερικά. Δεν το αναφέρω για να το θυμάσαι και αύριο, απλά για να δεις τι πράγματα μπορούν να παίζουν ρόλο στην πράξη.

    • Geo4ever
    • @yaponvezos
      Ας πούμε λοιπόν τα αυτονόητα που ανέφερα στο πρώτο μου post (αχρείαστες λεπτομέρειες).
      Στο θέμα του ήχου το xbox όντως χάνει, και λόγω έλλειψης κωδικοποίησης ( Dolby Atmos or DTS:X μπορεί να έχει προστεθεί πλέον με κάποιο update) και λόγω του ότι οι stand alone συσκευές έχουν dedicated θύρα για ήχο.
      Παρόλα αυτά για εικόνα και κίνηση όταν το σκεφτόμουν να αλλάξω το χοντρό one δεν είχα δει καμία αναφορά, πέρα της ταχύτητας στα μενού
      Τώρα αν κάποιος έχει σπίτι του το σούπερ ηχοσύστημακαι μπορεί να καταλάβει τις διαφορές οκ ας το αγοράσει, εγώ όμως θα σταθώ στο ότι κυκλοφορεί από την εταιρία που πριν κάποιους μήνες είπε ότι δε βάζω 4k blu-ray στο pro γιατί πλέον μόνο το streaming υπάρχει.Τώρα ζητάει 300 ευρά. ΟΚ απλά να μην κράζουμε μόνο τη νιντεντο για το switch

    • yaponvezos
    • @Geo4ever

      Η δικαιολογία για το streaming ήταν απλή δικαιολογία και το έλεγα και τότε. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Διότι όπου και να γυρνάει η αγορά, δεν αλλάζει ότι η καλύτερη εικόνα και ο καλύτερος ήχος είναι (ακόμη) στα optical media. Δεν υπήρχε κανένας λόγος, ποτέ, να παρθεί εκείνη η εξήγηση στα σοβαρά.

      Η έκπληξή σου όμως για την τιμή του player είναι λανθασμένη. Διότι, όπως έχει γίνει με ΟΛΑ τα movie formats, όταν ξεκινούν τα players κάνουν 600 με 1000 ευρώ και ύστερα πέφτουν σταδιακά. Τα 300 ευρώ για UHD BD player δηλαδή είναι ένα στάδιο ακόμη στη βελτίωση των τιμών της κατηγορίας. Χωρίς βέβαια να ακυρώνεται η κλασική πραγματικότητα ότι τα high end πάνε πάντα παραπάνω.

      Υπήρξαν DVD players στα 300 ευρώ και όχι όταν ήταν στα ακριβότερά τους. Το ίδιο και Blu-ray players. Καμία έκπληξη τα μοντέλα των 300 ευρώ, τίποτα περίεργο με την ύπαρξή τους. Το κρα για την κυκλοφορία τους δεν έχει κανένα νόημα. Αν το θέμα είναι το κράξιμο, κράξε για τη δικαιολογία της Sony για το PS4 Pro. Εκεί έχει κάποιο νόημα ως κριτική δηλαδή.

      Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική της εταιρείας στα players δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την πολιτική της στο PS4. Αυτό το έκανε μια φορά η εταιρεία, επί PS3, και για να πιάσει το BD, όχι για να πιάσει το PS3. Αν μη τι άλλο, το PS3 κατέληξε στην τιμή που κατέληξε για αυτό το λόγο και δημιούργησε και έλλειψη σε κεφαλές BD, πράγμα που σήμαινε ότι άλλοι κατασκευαστές δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν δικά του μοντέλα, ούτε στις ποσότητες, ούτε στις τιμές που ήθελαν. Οπότε τώρα δεν ξαναμπλέκει έτσι. Έχει να θυμάται τα παλιά.

    • Geo4ever
    • Τη λογική της τιμολόγησης μίας νεοεισαχθήσας τεχνολογίας τη γνωρίζω και δεν αναφέρομαι καν εκεί.
      Σκέφτομαι απλά πόσο έχει το slim 1Tb + battlefiled 299 (για να μη μιλήσω για τις Χριστουγεννάτικες προσφορές στην 500άρα έκδοση) με streaming δυνατότητες πάνω (Netflix κ.τ.λ.) και από την άλλη 300 ευρώ για μία συσκευή αφοσιωμένη στην αναπαραγωγή των UHD δίσκων με ξεχωριστή έξοδο ήχου.
      Γενικά όλα τα UHD είναι ακριβά και χάνουν στη σύγκριση με΄το slim, άλλα κράζω εντόνως και συγκεκριμένα τη SONY γιατί μας έλεγε άλλα.

    • yaponvezos
    • @Geo4ever

      Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το ένα απευθύνεται σε gamers και το άλλο όχι. Δεν έχει νόημα δηλαδή. Άσε που και το player έχει streaming apps, media player που είναι πιο σόι από τον αντίστοιχο σε PS4 και XO, υποστήριξη DTS X. Εννοείται καλύτερης κατασκευής drive και μεγαλύτερη έμφαση σε hardware decoding και 4K upscaler που δεν έχουν οι κονσόλες σε τέτοιες περιπτώσεις και συνήθως εκείνοι των players είναι καλύτεροι από εκείνους των περισσοτέρων τηλεοράσεων.

      Επίσης δεν παίζει κανένα ρόλο η ξεχωριστή έξοδος ήχου σε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να δώσει τόσα ή περισσότερα χρήματα σε player. Η ομοαξονική έχει χειρότερο bandwidth από HDMI και δεν χωρά τουλάχιστον τα 4 τελευταία audio formats αξιώσεων.

      Και πάλι, συμφωνώ ότι η Sony είπε απλά παραμύθι για την απουσία UHD BD drive στο PS4 Pro. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λογικό να συγκρίνουμε ένα "πολυμηχάνημα" με κάτι stand alone. Διότι CPU και GPU πάλι επεξεργαστές είναι. Αλλού ταγμένος ο ένας, αλλού ο άλλος όμως. Και είναι χρήσιμοι και οι δύο.

    • mariodm22
    • Ο σινεφιλ και πληρως αδιαφορος απο μεριας gaming θα αγορασει το Blu-ray , o gamer θα αγορασει την κονσολα για να ειναι καλυμενος 2 σε 1( ταινιες και gaming ) ... Αν ημουν σινεφιλ και ειχα τα λεφτα , σαφως και θα αγοραζα το Bluray . Γενικα το 2 σε 1 ειναι συνηθως η καλυτερη λυση . Απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα γουστου , ανεσης και συμβατοτητας με εξτρα περιφερειακα ...

    • majorfox
    • Εγω προτιμώ να βαλω μια ταινία στο blu ray player μου με ηρεμια που ειναι τοσο αθόρυβο που νομιζω οτι δεν ειναι ανοιχτο, παρα να δω ταινια στην παοχνιδοκονσολα που να ακούγεται σαν τρακτέρ. Με τρελαίνουν αυτα και θελω την κοψω στα δυο με ποδοσφαιρικο βολέ . Εφόσον μου αρεσει ο σινεμάσ οταν θελω θελω να το κανω σωστα.

*