Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Z E1: 4K camera με εναλλάξιμους φακούς

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια εταιρεία που λεγόταν Z και σκέφτηκε ότι θέλει να κατασκευάζει μια μικρή camera που όχι μόνο καταγράφει video σε υψηλή ανάλυση αλλά επιτρέπει και τη χρήση διαφορετικών φακών. Αυτή είναι η E1, την κατασκευή της οποίας επιχειρεί να χρηματοδοτήσει μέσω Kickstarter. Η εν λόγω κάμερα είναι η μικρότερη στον κόσμο με δυνατότητα καταγραφής 4K video στα 24 καρέ, κατά το κινηματογραφικό πρότυπο (4096 x 2160) και κατά το καταναλωτικό, το λεγόμενο Ultra HD (3840 x 2160), στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Αν πέσουμε σε ανάλυση 1080p, το frame rate ανεβαίνει στα 60fps με μελλοντικό update να καθιστά δυνατά και τα 120fps. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φωτογράφιση με το αποτέλεσμα να είναι αρχεία RAW (σε DNG) ή JPG σε 16MP. Η ευαισθησία φτάνει ακόμη και τα 102.400 ISO με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καλό μέχρι τα 6400 ISO.



Είναι δύο φορές μεγαλύτερη και βαρύτερη από μια GoPro, έχει περίβλημα από κράμα μαγνησίου, υποστηρίζει WiFi, Bluetooth LE, χρησιμοποιεί αισθητήρα της Panasonic και τον επεξεργαστή Ambarella A9. Η επιλογή αισθητήρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ακολουθεί το πρότυπο Micro Four Thirds, έχει την ανάλογη άρμοση και χρησιμοποιεί φακούς του εν λόγω συστήματος, δηλαδή από φακούς που λειτουργούν σε μηχανές της Olympus, της Panasonic, της Sigma και της Fujifilm. Η διαθέσιμη οθόνη έχει φτωχή ανάλυση, δηλαδή 320 x 240, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως viewfinder κάποιο smartphone με τη βοήθεια της ανάλογης εφαρμογής. Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη. Ευτυχώς κιόλας διότι σε βιντεοσκόπηση 4K αντέχει για 45 λεπτά περίπου. Στην τελική της έκδοση η μηχανή θα κοστίζει $700 με φακό 14mm f2.5 της Panasonic. Η εταιρεία ετοιμάζει αδιάβροχο κουβούκλιο, αναβαθμίσεις μέσω firmware αλλά και developer program ώστε να αναπτυχθούν συμβατές εφαρμογές από τρίτους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*