Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακοινώθηκε το Dimensity 7200 chipset της MediaTek, με τεχνολογία 4nm

*
H MediaTek ανακοίνωσε το Dimensity 7200 chipset, που βασίζεται στην τεχνολογία 2nd Gen TSMC 4nm.

Η οκταπύρηνη CPU έχει δύο πυρήνες ARM Cortex-A715 για επιδόσεις, χρονισμένους ως τα 2.8GHz και έξι Cortex-A510 για απόδοση. Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία που δημοσιεύει η MediaTek, το Dimensity 7200 είναι καλύτερο σε επιδόσεις από το Snapdragon 7 Gen1. Για τα γραφικά φροντίζει ένα τετραπύρηνο ARM Mali G610 που φτάνει τα 100 με 120fps στο Manhattan GFX benchmark. Υποστηρίζονται οθόνες με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz, εφόσον δεν έχουν ανάλυση πιο μεγάλη από Full HD+. Επιπλέον, μέσω του Imagiq 765 και ενός 14-bit HDR-ISP υποστηρίζονται κάμερες με ανάλυση μέχρι 200MP. Ακόμα, είναι δυνατή η καταγραφή video 4K HDR αλλά και διπλού video στα 1080P.


Το chipset είναι εφοδιασμένο με APU της MediaTek, που βελτιώνει την κατανάλωση της μπαταρίας και παρέχει ποιοτικότερες φωτογραφίες. Για το gaming υπάρχει η HyperEngine 5.0, που χρησιμοποιεί Variable Rate Shading (VRS) βασισμένο σε ΑΙ, για εξοικονόμηση ενέργειας. Υποστηρίζονται δίκτυα sub-6GHz 5G με 2CC Carrier Aggregation και θεωρητικά η ταχύτητα του download μπορεί να αγγίξει τα 4,7Gpbs. Είναι δυνατή η χρήση Dual 5G SIM, ενώ δεν λείπουν οι ευκολίες του Wi-Fi 6E και του Bluetooth 5.3.

Μπορεί να σηκώσει μνήμη με ταχύτητα έως 6400Mbps και αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*