Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκαλύφθηκε το Snapdragon 8+ Gen 1 chipset της Qualcomm

*
Η Qualcomm αποκάλυψε το Snapdragon 8+ Gen 1 chipset. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι επιδόσεις της CPU του είναι κατά 10% υψηλοτερες σε σχέση με το original 8 Gen 1 και επιπλέον υπάρχει κατά 30% βελτίωση στην ενεργειακή κατανάλωση. Ο ανώτερος πυρήνας, ο Cortex-X2 φτάνει τα 3,2GHz. Τα άλλα δύο CPU τρέχουν επίσης σε υψηλότερες ταχύτητες. Το Prime core στα 3,2GHz, τα Gold cores σα 2,75Ghz και τα Silver cores στα 2,0GHz.

Ακόμα, η GPU τρέχει σε 10% υψηλότερη συχνότητα με κατά 30% κατανάλωση ρεύματος. Από την άλλη, η AI engine έχει 20% υψηλότερη απόδοση ανά Watt ενώ πιο αποδοτικά είναι και τα ασύρματα modems.


Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 unveiled: 30% more efficient CPU and GPU, 10% faster

Η μέση βελτίωση της κατανάλωσης ρεύματος σε επίπεδο SoC έχει μειωθεί κατά 15%. Αυτό σημαίνει ότι ένα smartphone με το ίδιο chipset μπορεί να κάνει video streaming για 1 ώρα και 30 λεπτά. Από την άλλη οι κλήσεις με χρήση video, μπορούν να διαρκέσουν έως 5 ώρες και 30 λεπτά.

Στο υπόλοπο κομμάτι του hardware δεν υπάρχουν αλλαγές. Υποστηρίζονται ως 16GB LPDDR5 RAM (3.200MHz) και αποθηκευτικός χώρος UFS 3.1. Η απεικόνιση φτάνει έως QHD+ στα 144Hz ή 4K στα 60Hz, με 10-bit rendering και υποστήριξη για HDR10+.

Το Snapdragon X65 modem μπορεί θεωρητικά να πιάσει ταχύτητες ως 10Gbps, ενώ το FastConnect 6900 υποστηρίζει Wi-Fi 6/6E έως 3,6GHz. Στη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth 5.3 περιλαμβάνεται aptX Lossless και Bluetooth LE Audio, με μεγαλύτερους χρόνους αναπαραγωγής.

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 unveiled: 30% more efficient CPU and GPU, 10% faster

Στο chipset φιλοξενείται το τριπλό 18-bit Spectra ISP που μπορεί να διαχειριστεί αισθητήρες ως 200MP και καταγραφή video ανάλυσης 8K στα 30fps (ή 4K στα 120fps), συν εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, όπως multi-frame noise reduction και staggered/DoL HDR, bokeh engine και υποστήριξη για τα HLG, HDR10+ και Dolby Vision formats.

Οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 8+ Gen 1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το τρίτο τρίμηνο το 2022. Αναμένεται να χρησιμοποηθεί από τις Asus ROG, Black Shark, HONOR, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, realme, Red Magic, Redmi, vivo, Xiaomi και ZTE.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*