Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκαλύφθηκε το Snapdragon 8 Gen 2 chipset της Qualcomm

*
Η Qualcomm αποκάλυψε, στο πέμπτο ετήσιο Snapdragon Tech Summit event της, το Snapdragon 8 Gen 2 chipset. Είναι κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική των 4nm της TSMC που το τελευταίο chipset που είχε δημιουργήσει ήταν το 865 και όχι της Samsung που είχε αναλάβει την κατασκευή από το 888 και έπειτα. Η Qualcomm έχει εστιάσει στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και υποστηρίζει ότι η CPU προσφέρει συνολικά έως και 35% υψηλότερη απόδοση με κατά 40% κατανάλωση ρεύματος.

Οι ταχύτητες των ρολογιών παραμένουν ίδιες με αυτές του 8+ Gen 1, χωρίς όμως να παραμένει ίδια η σύνθεση του πυρήνα. Ο ανώτερος πυρήνας, ο Cortex-X3 φτάνει τα 3,2GHz. Οι άλλοι τέσσερις performance cores είναι χρονισμένοι στα 2.8GHz και οι υπόλοιποι τρεις efficiency cores είναι χρονισμένοι στα 2.0GHz.



Περνώντας στη GPU, έχουμε έως και 25% υψηλότερη απόδοση με κατά 45% κατανάλωση ρεύματος, και πλέον έρχεται με hardware που μπορεί να υποστηρίξει ray tracing.


Η νέα AI engine έχει 60% υψηλότερη απόδοση ανά Watt ενώ με τον νέο επεξεργαστή Hexagon ισχυρίζεται ότι η απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξηθεί κατά 4.35 φορές, δίνοντάς του πολύ περισσότερες δυνατότητες για machine learning AI.

Η απεικόνιση φτάνει έως QHD+ στα 144Hz ή 4K στα 60Hz, με 10-bit rendering και υποστήριξη για HDR10+. Επίσης φέρνει υποστήριξη για σύνδεση σε εξωτερικές οθόνες έως ανάλυσης 4Κ στα 60Hz και ενεργοποίηση της αποκωδικοποίηση βίντεο AV1, κάτι που σημαίνει πως πλέον θα υποστηρίζει playback έως και 8K στα 60fps με HDR.



Επιπλέον, ο Snapdragon 8 Gen 2 SoC φέρνει υποστήριξη για LP-DDR5X RAM(4.200MHz) και αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0.

Στο chipset φιλοξενείται το τριπλό 18-bit Spectra ISP που μπορεί να διαχειριστεί έως και τρεις κάμερες 36MP (30fps) ταυτόχρονα ή έως και μια κάμερα 200MP. Οι αισθητήρες 108MP υποστηρίζονται με zero shutter lag.

Στο βίντεο, το chipset μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 8K HDR στα 30fps (και να τραβήξει φωτογραφίες 64MP ταυτόχρονα), 4K στα 120fps και slow motion video ανάλυσης 720p στα 960fps. Υποστηρίζει πολλά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, όπως multi-frame noise reduction και staggered/DoL HDR, bokeh engine και υποστήριξη για τα HLG, HDR10+ και Dolby Vision formats.
Τέλος, στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, βρίσκουμε το νέο Snapdragon X70 modem, που μπορεί θεωρητικά να πιάσει ταχύτητες ως 10Gbps, ενώ το FastConnect 7800 υποστηρίζει Wi-Fi 7 έως 5.8Gbps και Bluetooth 5.3.



Οι πρώτες συσκευές με Snapdragon 8 Gen 2 αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του έτους. Αναμένεται να χρησιμοποηθεί από τις Red Magic, HONOR, ZTE, Xiaomi, Meizu, vivo, Sony, Redmi, Oppo, Nubia, Motorola, OnePlus, Sharp, Asus ROG και iQOO. Δεν αναφέρεται η Samsung καθώς η Qualcomm έχει ετοιμάσει μια αποκλειστική υψηλά χρονισμένη έκδοση του 8 Gen 2 chipset της για να τροφοδοτήσει τη σειρά smartphones Galaxy S23. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*