Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Apple: Επίσημη παρουσίαση για iPhone 15 και iPhone 15 Pro, με USB-C (video)

*
iPhone 15 και iPhone 15 Plus

Το πρώτο iPhone με USB-C είναι γεγονός. Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και αναβαθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης αντικατάστασης του Lightning port.




Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με του iPhone 14. Το iPhone 15 φέρει οθόνη OLED Super Retina 6,1 ιντσών (6,7 ίντσες το Plus), με υποστήριξη περιεχομένου Dolby Vision και με φωτεινότητα που φτάνει τα 2.000 nits (διπλάσια από του iPhone 14). Επίσης, όλα τα νέα μοντέλα θα φέρουν το Dynamic Island – σε αντίθεση με πέρσι που εμφανίστηκε μόνο σε iPhone 14 Pro και Pro Max – με μια σειρά από καινούργια χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

The iPhone 15 has the Dynamic Island and a camera upgrade.

Η βασική κάμερα στο πίσω μέρος του iPhone 15 είναι 48MB (από τα 12MB του iPhone 14). Μαζί της υπάρχει και μια telephoto camera στα 12MP. Λειτουργίες όπως portrait mode, night mode, Live Photos και action mode φέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις, ενώ η κάμερα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής διαθέτει autofocus και portrait lighting.

Στο εσωτερικό του iPhone 15 βρίσκουμε έναν επεξεργαστή A16 – τον ίδιο με των μοντέλων iPhone 14 Pro. Όσο για την μπαταρία του, φέρεται μεγαλύτερη, με την Apple να υπόσχεται πως θα αντέχει μια ολόκληρη μέρα. Επιπλέον, διαθέτει και ένα ultra wideband chip δεύτερης γενιάς, το οποίο βελτιώνει σημαντικά τη συνδεσιμότητα με συσκευές που απέχουν μεγάλες αποστάσεις. Τέλος, η μνήμη RAM του είναι στα 6GB, ενώ η χωρητικότητά του θα ξεκινά από τα 128GB.

Ενδεικτικά, η τιμή του iPhone 15 θα ξεκινά από τα $799 και του iPhone 15 Plus από τα $899. Θα κυκλοφορήσουν σε Black, Green, Yellow, Pink και Blue.



iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max ανακοινώθηκαν – επίσης – με οθόνη OLED Super Retina 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα. Αν και ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος με αυτόν των περσινών μοντέλων Pro, τα bezels τους είναι εμφανώς μικρότερα. Το περίβλημά τους είναι από τιτάνιο, κάνοντάς τα τα ελαφρύτερα μοντέλα Pro που κυκλοφόρησε ποτέ η Apple, ενώ προσφέρει και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από το iPhone 14.



Στο πλάι των iPhone 15 Pro και Pro Max βρίσκεται το νέο πλήκτρο Action, που αντικαθιστά τον διακόπτη του Mute. Το πλήκτρο αυτό δίνει γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η κάμερα, ο φακός, τα Voice Memos και άλλες. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για την ενεργοποίηση συντομεύσεων, ενώ το παρατεταμένο πάτημά του φέρει haptic feedback και άμεση ανταπόκριση του Dynamic Island με οπτικά εφέ.

iPhone 15 Pro and Pro Max

Στο πίσω μέρος των φετινών μοντέλων Pro υπάρχουν οι εξής τρεις κάμερες: η βασική στα 48MP (με μεγαλύτερο φακό από το iPhone 14 Pro), η telephoto των 12MP (Sensor-shift OIS) και η ultrawide των 12MP. Πριν από το τέλος του 2023, θα μπορούν να κάνουν καταγραφή spatial videos, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρονται με ευκολία μεταξύ iPhones.

Μέσα τους, τα iPhone 15 Pro και Pro Max έχουν τον καινούργιο επεξεργαστή της Apple, A17 (3nm) και 6GB μνήμης RAM. Η Apple υποστηρίζει ότι το νέο της chips είναι 10% γρηγορότερο από το A16. Το USB-C των μοντέλων Pro είναι γρηγορότερο απ’ αυτό των βασικών, υποστηρίζοντας ταχύτητες USB 3 (έως 10 Gbps). Τέλος, φέρουν υποστήριξη Wi-Fi 6E και ultra wideband chip δεύτερης γενιάς, όπως και τα βασικά μοντέλα.



Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, iPhone 15 Pro θα ξεκινά από τα $999 (με χωρητικότητα 128GB), ενώ το iPhone 15 Pro Max από τα $1.199 (με χωρητικότητα 256GB). Θα διατεθούν σε Blue Titanium, Natural Titanium, Black Titanium και White Titanium.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*