Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Apple, Google και Microsoft θα υποστηρίξουν περισσότερο την είσοδο χρηστών στους λογαριασμούς τους δίχως κωδικούς

*
Οι Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για τη διεύρυνση της υποστήριξης σύνδεσης σε λογαριασμούς χωρίς τη χρήση κωδικών από τους χρήστες τους. Στο πλαίσιο του πρότυπου της FIDO Alliance και του World Wide Web Consortium οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το smartphone ή το tablet τους για να συνδεθούν σε μια εφαρμογή ή σε μια ιστοσελίδα σε κάποια κοντινή συσκευή, ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

Η FIDO Alliance είναι η σύμπραξη εταιρειών όπως οι Google, Microsoft, PayPal και Samsung για την έκδοση πρότυπων σχετικά με συνδέσεις σε λογαριασμούς δίχως την πληκτρολόγηση κάποιου κωδικού, ή με τη χρήση two-factor authentication.

Στόχος των εταιρειών πλέον είναι λοιπόν η διεύρυνση της ικανότητας σύνδεσης σε εφαρμογές και ιστοσελίδες χωρίς κωδικούς. Ανά περιπτώσεις θα απαιτούνται βιομετρικές σαρώσεις (προσώπου ή δαχτύλου) ή PINs, γεγονός που θα βοηθήσει με την καταπολέμηση των hackers που αποσκοπούν στην κλοπή των κωδικών των χρηστών. Έτσι λοιπόν οι Apple, Google και Microsoft ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ένα επικαιροποιημένο πρότυπο “μέσα στο ερχόμενο έτος” – πιθανότατα εντός του 2023.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*