Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CNBC: "Βουτιά" 10 δισ. δολαρίων και προβλήματα για τη Sony μετά την μείωση τιμής στο PS5 Slim

*
Το CNBC αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι η πρόσφατη μείωση τιμής στο PS5 Slim έφερε στην επιφάνεια ζητήματα κερδοφορίας για τη Sony. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η αξία της ιαπωνικής εταιρείας μειώθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια μετά και τις ανακοινώσεις για μειωμένες εκτιμήσεις πωλήσεων του PS5 και τη μείωση τιμής της κονσόλας.

Αναλυτές που εκτιμούσαν πως ο στόχος ήταν αρκετά υψηλός αναφέρουν στο CNBC πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η «μαμά» του PlayStation είναι τα μειωμένα περιθώρια κέρδους στα του gaming. Η Sony ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι περιμένει πωλήσεις 21 εκατομμυρίων PS5 μέσα στο οικονομικό της έτος που κλείνει τον Μάρτιο, αντί για 25 εκατομμύρια που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.


Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε σημαντική πτώση μετά από αυτήν την ανακοίνωση και το CNBC εκτιμά αυτήν την απώλεια των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, σε όλα αυτά προστίθεται και το «λειτουργικό περιθώριο» στην αγορά του gaming που έπεσε τον Δεκέμβριο κάτω από 6% τη στιγμή που την αντίστοιχη περίοδο το 2022 ήταν 9%.

Ο αναλυτής Atul Goyal ανέφερε πως το τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου του 2022, το περιθώριο αυτό ήταν στο 12%-13% και σημείωσε πως η τωρινή κατάσταση είναι εξαιρετικά απογοητευτική» και πως έφτασε σε χαμηλό δεκαετίας!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*