Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεν φαντάζεστε τι υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ψύξη μιας GPU

*
Για την ψύξη της GPU δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται ακριβά, εξειδικευμένα υλικά. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε άνετα να βρείτε στο ψυγείο σας, όπως κέτσαπ ή φέτες τυριού. Ένα μέλος του ComputerBase δοκίμασε διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης, από κρέμα χεριών έως πατάτες ως θερμοαγώγιμα υλικά σε Radeon R7 240 GPU. Αυτή είναι μια κάρτα γραφικών των 30W, οπότε σίγουρα δεν είναι μια ισχυρή GPU. Ένα τέτοιο TDP θα λειτουργούσε εύκολα με παθητική ψύξη.



Οι δοκιμές έδειξαν ότι η κέτσαπ είναι μια αρκετά καλή εναλλακτική λύση για τη θερμική ένωση, που φτάνει τους 71°C μετά από 5 λεπτά στο Furmark. Η οδοντόκρεμα είναι χειρότερη, καθώς φτάνει τη GPU στους 90°C μέγιστη θερμοκρασία. Οι παίκτες θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βρεφικές κρέμες, πατάτες ή φέτες τυριού, καθώς όλα αυτά τα προϊόντα έχουν φτάσει εύκολα τους 105°C κάτι που απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ιδανικό ακόμα και για μια τόσο μικρή GPU.

Προφανώς εμείς δεν σας συνιστούμε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο.



Πηγή φωτογραφιών: videocardz.com 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*