Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εγγύηση 12 μηνών σε συσκευές μετά την επισκευή τους προβλέπει νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

*
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο συμφώνησαν σε μια προσωρινή έκδοση της οδηγίας για τις επισκευές συσκευών Περιλαμβάνει μερικούς κανονισμούς, όπως ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να παράσχουν επιπλέον 12 μήνες εγγύηση στους χρήστες μετά από μια επισκευή, θα πρέπει να προσφέρουν ανταλλακτικά σε λογική τιμή και θα πρέπει να δέχονται μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή από τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Η ΕΕ θα επιβάλει στους κατασκευαστές να πραγματοποιούν τις απαραίτητες επισκευές εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέξει μεταξύ επισκευής και αντικατάστασης για ελαττωματικά προϊόντα που βρίσκονται ακόμη εντός εγγύησης.


Επίσης, θα υπάρχει μια τυποποιημένη ευρωπαϊκή φόρμα επισκευών, που θα παρέχεται δίχως επιπλέον χρέωση, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει μικρές εταιρείες να διαχειρίζονται το πελατολόγιό τους. Ακόμα, η ΕΕ θα δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα επισκευών, με λεπτομέρειες για τις σχετικές υπηρεσίες στα κράτη μέλη της.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα πρώτο βήμα και είναι απολύτως απαραίτητα μέχρι να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*