Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το φορτίο περιλάμβανε κάρτες γραφικών της Zotac και προοριζόταν για διανομή μέσω της βραζιλιάνικης εταιρείας Oderço. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει έρευνα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Oderço ανέφερε ότι η εταιρεία εισάγει προϊόντα από το 2008 και πως είναι η πρώτη φορά, μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες δραστηριότητας, που αντιμετωπίζει αντίστοιχο περιστατικό.
Παραμένει άγνωστο αν το φορτίο εκλάπη, αν χάθηκε κατά τη διαδικασία διαχείρισης των εμπορευμάτων ή αν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα στη μεταφορά του. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την αιτία της εξαφάνισης.
Η υπόθεση αναδεικνύει την υψηλή εμπορική αξία των κορυφαίων GPU της Nvidia, σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές της RTX 5090 έχουν εκτοξευθεί πολύ πάνω από την αρχική προτεινόμενη τιμή των 2.000 δολαρίων, καθιστώντας κάθε μεγάλο φορτίο ιδιαίτερα πολύτιμο.



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity