Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον πρώτο χρησιμοποιήσιμο κβαντικό υπολογιστή

*
Ερευνητές του Πολυτεχνείου του Darmstadt δημιούργησαν έναν κβαντικό υπολογιστή, που αποτελείται από περισσότερα από 1000 atomic qubits. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς τους κβαντικούς υπολογιστές.

Οι κβαντικοί επεξεργαστές χρησιμοποιούν συστοιχίες οπτικών tweezers που δημιουργούνται από εστιασμένες ακτίνες λέιζερ. Μέχρι τώρα, αυτοί οι επεξεργαστές μπορούσαν να χωρέσουν αρκετές εκατοντάδες qubits. Κάθε άτομο αντιπροσωπεύει ένα qubit, τη θεμελιώδη μονάδα της κβαντικής πληροφορίας. Για να σημειωθεί πρόοδος, ο αριθμός των qubits έπρεπε να αυξηθεί. Μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Gerhard Birkl στο Darmstadt πέτυχε αυτό το κατόρθωμα.


Οι ερευνητές συνδύασαν οπτικές μεθόδους και προηγμένες τεχνολογίες για να αυξήσουν τον αριθμό των προσβάσιμων qubits. Χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο που ονομάζεται "qubit supercharging", η οποία τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς.

Σε πολλές εφαρμογές, τα 1000 qubits είναι το όριο στο οποίο μπορεί να αρχίσει να γίνονται ορατά τα οφέλη ενός κβαντικού υπολογιστή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*