Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ένα βήμα πιο κοντά στο λανσάρισμα ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad βρίσκεται η Apple

*
Η Apple βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο λανσάρισμα ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad καθώς η εταιρεία κατοχύρωσε δική της πατέντα με τεχνολογία που αποτρέπει το τσάκισμα των οθονών. Σύμφωνα με το Patently Apple, η οθόνη έχει λεπτύνει στην περιοχή που διπλώνει μέσω χημικής διαδικασίας και ίσως χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά για να παραμένει η περιοχή ομαλή. Κορεάτες insiders υποστηρίζουν ότι ο στόχος για το λανσάρισμα μιας τέτοιας συσκευής εντός του 2026 είναι ρεαλιστικός, όμως ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo λέει πως το πρώτο προϊόν της Apple με αναδιπλούμενη οθόνη θα είναι το 20,3'' MacBook, που αναμένεται το 2027.

Apple patents a foldable display with no creases for iPhone and iPad


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πατέντα της Apple, οι αυλακώσεις στην περιοχή της οθόνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα διαφανές κάλυμμα που επικαλύπτει το πλαίσιό της. Μια επιμήκης αυλάκωση ή άλλη εσοχή μπορεί να σχηματιστεί στο στρώμα γυαλιού που εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα κάμψης, τη στιγμή που τον επικαλύπτει.

Το τοπικά πιο λεπτό τμήμα θα ενισχυθεί με ένα πολυμερές που εναποτίθεται ως υγρό στην αυλάκωση, θα σχηματιστεί από το πιο λεπτό τμήμα και στη συνέχεια θα σκληρυνθεί με την εφαρμογή υπεριώδους φωτός, θερμότητας, καταλύτη και άλλων τεχνικών σκλήρυνσης.

Apple patents a foldable display with no creases for iPhone and iPad

Δεν αποκλείεται η σύνθεση του γυαλιού να χρειαστεί να αλλάξει. Για παράδειγμα, το νάτριο μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα δημιουργούσε θλιπτική τάση στα επεξεργασμένα επιφανειακά στρώματα, επιτρέποντας στο γυαλί να αντιστέκεται σε γρατσουνιές και άλλες ζημιές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*