Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η λεγόμενη “midframe” του Switch 2 OLED είναι ήδη διαθέσιμη προς αγορά στην κινεζική αγορά ανταλλακτικών, κάτι που συνηγορεί στο ότι υπάρχουν εργαστηριακά μοντέλα ή δοκιμαστικά κομμάτια που χρησιμοποιούνται για εσωτερική αξιολόγηση. Η τελική υιοθέτηση OLED πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί, παρά το έντονο ενδιαφέρον της Samsung να συμμετάσχει στη μαζική παραγωγή panel για λογαριασμό της Nintendo σε επόμενες εκδόσεις ή "Pro" μοντέλα. Επίσημες πηγές της Nintendo επισημαίνουν ότι η βασική έκδοση του Switch 2 είναι εξοπλισμένη με LCD 7,9 ιντσών και όχι OLED, επιλέγοντας αυτή την τεχνολογία λόγω ενσωμάτωσης HDR και υψηλότερου ρυθμού ανανέωσης (έως 120Hz), καθώς και των εξελιγμένων χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης γενιάς LCD οθονών.
Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές πως η νέα LCD οθόνη εμφανίζεται ανώτερη σε απόδοση ακόμη και από την OLED έκδοση του πρώτου Switch, με καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων, φωτεινότητα και δυνατότητα HDR, παρά το γεγονός ότι η αγορά περιμένει διακαώς μια έκδοση OLED. Η διαρροή και συζήτηση για OLED πρωτότυπα αφορούν κυρίως πειραματικές ή προπαραγωγικές υλοποιήσεις και όχι το εμπορικό προϊόν που κυκλοφορεί επίσημα αυτή τη στιγμή. Είναι κοινή βιομηχανική πρακτική ο σχεδιασμός και η δοκιμή εναλλακτικών τεχνολογιών panel πριν από το μεγάλο λανσάρισμα — τόσο για λόγους benchmarking όσο και προετοιμασίας για μελλοντικά “αναβαθμισμένα” μοντέλα. Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως η Nintendo θα κυκλοφορήσει μελλοντικά και έκδοση Switch 2 OLED, αντίστοιχα με τον κύκλο που ακολούθησε με την προηγούμενη γενιά. Μέχρι τότε, το Switch 2 θα παραμείνει με προηγμένη LCD, δίνοντας έμφαση σε τεχνικά άλματα στους τομείς απόκρισης, αντοχής και εμπειρίας χρήσης.





Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity