Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμη: Η Nvidia θα ανακοινώσει την RTX 4090 τον Σεπτέμβριο

*
Φαίνεται πως η Nvidia προετοιμάζεται να ανακοινώσει την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της, με κωδική ονομασία «Lovelace». Η παρούσα αρχιτεκτονική είναι η Ampere, η οποία διαδέχθηκε την Turing του 2018 που έφερε πρώτη φορά στην ζωή μας το γνωστό πλέον Ray Tracing. Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει την αρχιτεκτονική Lovelace κατά την διάρκεια της GTC 2022 τον Σεπτέμβριο, με τον CEO της, Jensen Huang, να «δείχνει» την ανακοίνωση στην συνάντηση εσόδων της εταιρείας.

«Θα ξεπεράσουμε την παρούσα κατάσταση μέσα στους επόμενους μήνες και θα μπούμε στο επόμενο έτος με την νέα αρχιτεκτονική» δήλωσε ο Huang σε συζήτηση του για την έντονη πτώση ζήτησης σε gaming GPUs. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανυπομονεί να ανακοινώσει περισσότερα κατά την διάρκεια της GTC του Σεπτέμβρη.


Φυσικά, η ανακοίνωση νέας αρχιτεκτονικής δεν σημαίνει πως θα δούμε άμεσα τις RTX 40 GPUs. Παλαιότερα, η αρχιτεκτονική Ampere ανακοινώθηκε πρώτα για data centers, πριν λανσαριστούν – ή ανακοινωθούν – οι κάρτες της σειράς RTX 30 για το ευρύ κοινό.

Οι φήμες παρόλα αυτά λένε πως η Nvidia εργάζεται σε δύο διαφορετικές κάρτες, τις RTX 4080 και RTX 4090. Ο Huang δήλωσε επιπλέον πως οι RTX 30 θα συνυπάρχουν στην αγορά με τις RTX 40, κάτι που είναι λογικό καθώς η Nvidia έχει πλέον φτιάξει πάρα πολλές κάρτες γραφικών. Η μόδα με τα κρυπτονομίσματα έχει επηρεάσει πάρα πολύ την ζήτηση GPU στην αγορά και έχει κάνει πολύ δύσκολη την πρόβλεψη του πότε μπορεί η Nvidia να βγάλει στα ράφια των καταστημάτων την σειρά RTX 40.

Η έκθεση GTC της Nvidia θα τρέξει από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία του Huang να είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*