Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φύλακας του σπιτιού και των κατοικίδιων θα είναι το νέο ρομπότ της LG με AI

*
Η LG ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ρομπότ με δύο πόδια, που θα μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα σε ένα σπίτι. Το ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα παρουσιααστεί στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, έχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων — από να σας ειδοποιήσει ότι αφήσατε το AC αναμμένο όταν λείπετε μέχρι να παρακολουθείτε το κατοικίδιό σας ενώ είστε στη δουλειά. Ακόμα, θα δίνει πληροφορίες για τον καιρό και θα μπορεί να σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα φάρμακά σας εγκαίρως.

Η λειτουργία του ρομπότ βασίζεται στην πλατφόρμα Robotics RB5 της Qualcomm. Θα μπορεί να σας χαιρετήσει όταν φεύγετε από το σπίτι, να αναλύσει τα συναισθήματά σας και να παίξει μουσική είτε για να τονώσει την καλή σας διάθεση είτε για να σας αποκοιμίσει. Μπορεί ακόμη και να «συναισθάνεται» αλλάζοντας τη στάση του χάρη στην κατασκευή των ποδιών του.


Το ρομπότ είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα στο πρόσωπό του, ηχείο και διάφορους αισθητήρες που του δίνουν τη δυνατότητα μετακίνησης, ομιλίας και ακρόασης. Μπορεί επίσης να μετρήσει την ποιότητα και τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μπορεί πράγματι να συνδεθεί με ένα σύστημα έξυπνου σπιτιού και να ελέγξει τον θερμοστάτη σας.

Επειδή το ρομπότ θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, μπορείτε να το προγραμματίσετε να φροντίζει τα κατοικίδιά σας ενώ λείπετε και να στέλνει ειδοποιήσεις στο smartphone σας "αν εντοπιστεί κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα". Χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία παρακολούθησης, θα μπορεί να λειτουργεί και ως φύλακας, στέλνοντάς σας ειδοποιήσεις εάν υπάρχει κίνηση στο σπίτι ενώ λείπετε. Θα σας ενημερώνει ακόμα και για τα τα φώτα της κουζίνας που αφήσατε αναμμένα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*