Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Apple προσθέτει το νέο Lockdown Mode για περισσότερη ασφάλεια στις συσκευές σας

*
Η Apple παίρνει νέα μέτρα προστασίας για άτομα όπως δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και πολιτικούς, καθώς προσθέτει το Lockdown Mode με τις καινούργιες εκδόσεις iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura. Συγκεκριμένα, η νέα λειτουργία μπλοκάρει αρκετά attachment types στα μηνύματα, απενεργοποιεί τα link previews και μερικά web browsing technologies, μπλοκάρει προσκλήσεις και κλήσεις στο FaceTime από αγνώστους, κλειδώνει wired connections σε computers ή accessories και απενεργοποιεί την δημιουργία νέων configuration profiles στο mobile device management.

Η Apple καλεί την παραπάνω λειτουργία "ακραία αλλά προαιρετική", καθώς θέλει να προστατέψει τον χρήστη από state-sponsored software όπως το Pegasus tool της NSO Group. Το παραπάνω εργαλείο έχει βρεθεί σε αρκετούς δημοσιογράφους και μπορεί να κλέψει αρκετά δεδομένα μέσω ενός zero-click exploit.

Τέλος, η εταιρία είναι αφοσιωμένη στην ανακάλυψη exploits που μπορούν να οδηγήσουν σε cyberattacks. Επιπλέον, οποιοδήποτε ποσό εισπράξει από την μήνυση προς την NSO Group θα δωθεί σε οργανώσεις που "ερευνούν, αποκαλύπτουν και αποτρέπουν μεγάλα cyberattacks, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ιδιωτικών εταιριών που δημιουργούν state-sponsored mercenary spyware".


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*