Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Google απαιτεί τα apps να επιτρέπουν τη διαγραφή δεδομένων και λογαριασμών των χρηστών

*
Η Google θέλει να κάνει τη διαγραφή ενός λογαριασμού για μια εφαρμογή τόσο εύκολη όσο και η δημιουργία του. Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της, όσες εφαρμογές υπάρχουν στο Play Store θα πρέπει σύντομα να επιτρέψουν τη διαγραφή των δεδομένων σας και του λογαριασμού, τόσο μέσα από την εφαρμογή, όσο και μέσω ενός web browser. Όταν κάποιος ζητάει η διαγραφή του λογαριασμού του, θα πρέπει να διαγράφονται και τα δεδομένα του.

Η πολιτική αυτή θα τεθεί σε ισχύ σταδιακά. Οι δημιουργοί έχουν προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαγραφή δεδομένων στη φόρμα ασφαλείας της εφαρμογής τους. Τα listings στο Play Store θα αρχίσουν να εμφανίζουν τις αλλαγές στις αρχές του 2024. Οι developers μπορούν να υποβάλουν αίτηση παράτασης προθεσμίας έως τις 31 Μαΐου του επόμενου έτους.


Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμα βήμα ώστε οι χρήστες να έχουν ακόμα πιο μεγάλο έλεγχο των δεδομένων τους και αναμένεται ότι θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη τόσο στις εφαρμογές όσο και στο Play Store γενικότερα. Θα μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα δεδομένα (όπως το περιεχόμενο που έχετε ανεβάσει) χωρίς να χρειάζεται να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας, αναφέρει η Google. Επιπλέον, δεν θα απαιτείται να επανεγκαταστήσετε μια εφαρμογή μόνο για να διαγράψετε τις πληροφορίες σας.

Έναν παρόμοιο κανόνα έχει θέσει σε ισχύ και η Apple για το App Store.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*