Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft αποκαλύπτει νέες συσκευές προσβασιμότητας

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που η Microsoft αποκάλυψε επίσημα το Xbox Adaptive Controller. Πλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα σειρά από συσκευές που θα βοηθήσουν στην προσβασιμότητα σε περισσότερα παιχνίδια από gamers που δεν έχουν την δυνατότητα – ή δυσκολεύονται – να χρησιμοποιήσουν συνδυασμό πληκτρολόγιου και ποντικιού.

Οι νέες συσκευές σχεδιάστηκαν συνεργατικά με κοινότητες Ατόμων με Αναπηρία και είναι οι εξής:


- Adaptive Mouse
- Adaptive Buttons
- Adaptive Hub

H κεντρική ιδέα είναι οι χρήστες να μπορούν να προσαρμόσουν τις δύο πρώτες συσκευές στα μέτρα τους χρησιμοποιώντας 3D printed αξεσουάρ. Έτσι θα μπορούν να παραμετροποιήσουν τα πλήκτρα στο ποντίκι ή το πληκτρολόγιο με έναν τρόπο που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.



Το νέο Adaptive Mouse για παράδειγμα, μπορεί να προσαρμοστεί με υποστήριξη αντίχειρα και tail extension. Θα μπορεί να δεχθεί και 3D printed tails, ανάλογα με το πως εξυπηρετείται ο χρήστης. Το Adaptive Hub έρχεται να αντικαταστήσει ή να παραμετροποιήσει σημαντικά ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο. Το hub θα μπορεί να συνδυαστεί με τέσσερα ασύρματα Adaptive Buttons που μπορούν να μετατραπούν σε όποιο input επιθυμεί ο παίκτης. Επίσης, θα μπορεί να λειτουργήσει με D-pad, joystick ή ζευγάρι πλήκτρων και είναι συμβατό με τα 3,5mm switches που χρησιμοποιούνται ευρέως.



Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τα νέα αξεσουάρ κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2022. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συσκευές στο video που ακολουθεί.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*