Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft λέει πως έπεσε θύμα Ρώσων hackers με κρατική υποστήριξη

*
Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα Ρώσων hackers, γνωστή ως Midnight Blizzard απόκτησε παράνομη πρόσβαση στα συσήματά της. Επιπλέον, η ομάδα είχε πρόσβαση σε διάφορα εσωτερικά συστήματα και τον πηγαίο κώδικα της εταιρείας.

"Τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε στοιχεία ότι η Midnight Blizzard χρησιμοποιεί πληροφορίες που είχε αποσπάσει από τα εταιρικά μας συστήματα email για να αποκτήσει ή να προσπαθήσει να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Αυτό περιλάμβανε πρόσβαση σε ορισμένα από τα σημεία αποθήκευσης πηγαίου κώδικα και τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας."


Όσον αφορά τα "συστήματα που αφορούν πελάτες και φιλοξενούνται από τη Microsoft', η εταιρεία λέει ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι hackers έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Τούτου λεχθέντος, η ομάδα απέκτησε πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία πελατών μέσω email στα οποία είχε πρόσβαση.

"Είναι προφανές ότι η Midnight Blizzard προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μυστικά διαφορετικών τύπων που έχει βρει. Μερικά από αυτά τα μυστικά είχαν κοινοποιηθεί μεταξύ των πελατών και της Microsoft μέσω email και καθώς τα ανακαλύπτουμε στο email μας που έχει παραβιαστεί, επικοινωνήσαμε και επικοινωνούμε με αυτούς τους πελάτες για να τους βοηθήσουμε να λάβουν μέτρα καταστολής".

Η επίθεση στη Microsoft ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Έκτοτε, η Microsoft λέει ότι έχει, και θα συνεχίσει, να βελτιώνει την ασφάλεια των συστημάτων της, για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες προστατεύονται. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης ότι η έρευνα για τους Ρώσους hackers δεν έχει ολοκληρωθεί και περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν όταν υπάρξουν.

"Οι υπό εξέλιξη έρευνές μας για τις δραστηριότητες της Midnight Blizzard συνεχιστούν. Παραμένουμε εστιασμένοι στο να κοινοποιούμε αυτά που μαθαίνουμε". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*