Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H NVIDIA RTX 3090 Ti πωλείται πλέον επίσημα στα $1.999

*
Η πολυαναμενόμενη NVIDIA RTX 3090 Ti λανσαρίστηκε στην αγορά και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν συμβιβάζεται ούτε σε επιδόσεις, αλλά ούτε και σε κόστος. Η νέα ναυαρχίδα του κατασκευαστή GPU, είναι διαθέσιμη στην επίσημη τιμή των $1.999. Κοστίζει δηλαδή, $500 περισσότερα από τη βασική έκδοση RTX 3090 και πλησιάζει επικίνδυνα την κάποτε ακραία Titan RTX που κοστολογούταν στα $2.499. Φυσικά, μην εκπλαγείτε αν χρειαστεί να πληρώσετε ακόμη περισσότερα λόγω ελλείψεων ή εισαγωγής. Ήδη εντοπίζονται υψηλότερες τιμές στα καταστήματα λιανικής.

Τουλάχιστον, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αιτιολόγηση για την τόσο υψηλή τιμή. Η NVIDIA RTX 3090 Ti χρησιμοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία Ampere με 84 streaming multiprocessors ενεργοποιημένους, υψηλότατες ταχύτητες στο ρολόι της GPU με 1,67GHz έως 1,86GHz σε boost και 24GB δεύτερης γενιάς μνήμη GDDR6X με bandwidth 21Gbps. Απαιτεί 450W ισχύος, 100 περισσότερα από την προκάτοχό της, αλλά υπόσχεται ότι δεν θα χρειαστεί να είστε λακωνικοί με τα graphics settings των τελευταίων παιχνιδιών για πολύ καιρό.


Η λέξη κλειδί δυστυχώς, είναι η "τελευταίων". Το ρίσκο όπως πάντα, είναι πως πληρώνετε παραπάνω απο €2.000 για το κύκνειο άσμα της σειράς RTX 30. Η εταιρεία ήδη επιβεβαίωσε στην GTC 2021 πως η αρχιτεκτονική Ampere Next είναι ήδη υπό κατασκευή, οπότε ενδεχομένως να μην καθυστερήσει πολύ η σειρά RTX 40. Το συγκεκριμένο μοντέλο RTX 3090 Ti, προορίζεται για καταναλωτές που δεν μπορούν να περιμένουν για να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της RTX 3090 Ti Founders Edition στο επίσημο κανάλι της NVIDIA στο YouTube.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*