Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple αποκάλυψε τη σειρά smartphones iPhone 14 (video)

*
Έπειτα από μήνες διαρροών και φημών, η Apple επιτέλους παρουσίασε τη σειρά smartphones iPhone 14. Η νέα σειρά αποτελείται από 4 μοντέλα, τα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro and 14 Pro Max arrive with pill notch, Always-On Display, and new cameras


Όπως είχε ακουστεί και τελικά αποδείχθηκε αληθινό, η Apple για πρώτη φορά διαχώρισε τα απλά iPhones από τα Pro στο κομμάτι του SoC. Πιο συγκεκριμένα, τα απλά μοντέλα έρχονται με τον A15 Bionic των 13 Pro με τη 5-core GPU. Επίσης για πρώτη φορά έχουμε Plus μοντέλο, με οθόνη ίδιου μεγέθους με τα Pro Max, αφού η Apple αποφάσισε να καταργήσει το Mini και να το αντικαταστήσει με μεγαλύτερο.

Apple iPhone 14 and 14 Plus unveiled: satellite messaging, eSIM only in the US, old A15 chipset

Το iPhone 14 έχει οθόνη ίδιου μεγέθους με του προκατόχου του στις 6.1” ενώ το 14 Plus στις 6.7”, με τις 2 οθόνες να μπορούν να φτάσουν τα 1200nits φωτεινότητας σε HDR. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σχέση με πέρυσι έρχεται στις κάμερες. Αρχικά, υπάρχει νέος αισθητήρας για τη μπροστινή κάμερα με F/1.9 και AF για πρώτη φορά σε iPhone. Περνώντας στις πίσω, ο βασικός αισθητήρας αντικαταστάθηκε με αυτόν του 13 Pro, με την Apple να υπόσχεται 49% βελτίωση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με δυο φορές πιο γρήγορο night mode. Μια νέα τεχνολογία ονόματι Photonic Engine έρχεται για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και και την απόδοση των χρωμάτων. Αυτό το mode εφαρμόζεται σε κάθε κάμερα, με την Apple να υπόσχεται δυο φορές καλύτερες selfies, 2 φορές καλύτερες φωτογραφίες με την ultrawide και δυόμιση φορές με την κεντρική. Το action mode, ένα νέο stabilization mode έρχεται στα iPhone 14, το οποίο υπόσχεται τρομερή σταθεροποίηση σε ανάλογες συνθήκες.



Τα νέα iPhones θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής SOS μηνυμάτων με τη χρήση δορυφόρου, σε σημεία φυσικά που δεν υπάρχει σύνδεση με WiFi ή με δίκτυο τηλεπικοινωνιών, με το χαρακτηριστικό να είναι διάθεσιμο προς το παρόν μόνο στην Αμερική και στο Καναδά, και θα προσφέρεται δωρεάν τα πρώτα δυο χρόνια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας που προστέθηκε είναι το crash detection για την ανίχνευση τρακαρισμάτων.

Επίσης, για πρώτη φορά τα iPhone 14 θα κυκλοφορήσουν χωρίς SIM tray στην Αμερική, οπότε θα είναι eSIM-only, με τη δυνατότητα αποθήκευσης πολλαπλών eSIMs.

Apple iPhone 14 and 14 Plus unveiled: satellite messaging, eSIM only in the US, old A15 chipset

Tα iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα είναι διαθέσιμα σε πέντε χρώματα, Midnight, Blue, Starlight, Purple, και (PRODUCT)RED, με τη διαθεσιμότητα και τη τιμολόγηση στη χώρα μας να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Περνώντας στα Pro μοντέλα, φέτος έχουμε με διαφορά το μεγαλύτερο gap ανάμεσα στα απλά και στα Pro μοντέλα. Τα νέα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max έρχονται με τον ολοκαίνουριο A16 Bionic με CPU 6 πυρήνων με τους 2 high performance πυρήνες να χρησιμοποιούν 20% χαμηλότερη ισχύ σε σχέση με αυτών του A15, τέσσερις πυρήνες που είναι υπεύθυνη για την αποδοτικότητα να χρησιμοποιούν το ένα τρίτο των τσιπ σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και γενικά 40% γρηγορότερο από τον ανταγωνισμό.

iPhone 14 and 14 Plus are available in Midnight, Starlight, Blue, Purple and (PRODUCT) RED

Και εδώ στις οθόνες έχουμε τα ίδια ακριβώς μεγέθη σε σχέση με πέρυσι, με το 14 Pro να έχει οθόνη 6.1” και το Pro Max 6.7”. Η διαφορά είναι στη φωτεινότητα, η οποία για πρώτη φορά σε smartphone μπορεί να φτάσει τα 2000 nits και τα 1600 σε HDR. Αυτό που αλλάζει στην οθόνη είναι το νέο notch σε σχήμα χαπιού, το οποίο όμως η Apple εκμεταλλεύτηκε πολύ έξυπνα έτσι ώστε να έχει λόγο ύπαρξης. Πιο συγκεκριμένα, με τη λειτουργία Dynamic Island το χάπι αλλάζει σχήμα ανάλογα με το τι κάνετε στην οθόνη ή τι ειδοποίηση έρχεται, με όλα αυτά να γίνεται πολύ smooth, με βάση αυτά που έδειξε η Apple.

Επίσης, για πρώτη φορά σε iPhone θα υπάρχει λειτουργία Always-On, που όταν χρησιμοποιείται, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης θα πέφτει στο 1Hz, για εξοικονόμηση της μπαταρίας.



Οι κάμερες των Pro μοντέλων έρχονται με σημαντικές αναβαθμίσεις, τόσο στο hardware, όσο και στο software. Για πρώτη φορά η Apple κάνει τη μετάβαση στα 48MP στο βασικό φακό, ο οποίος έχει αισθητήρα που είναι κατά 65% μεγαλύτερος σε μέγεθος από του 13 Pro. Ο αισθητήρας είναι quad pixel, με 2.44μm μέγεθος pixel, F/1.78, 24mm focal length, και 2ης γενιάς sensor-shift OIS.

Για τις περισσότερες φωτογραφίες, ο αισθητήρας θα τραβάει φωτογραφίες στα 12 megapixel χρησιμοποιώντας pixel binning. Αυτό επιτρέπει επίσης στην Apple να κάνει crop τον αισθητήρα με διαφορετικούς τρόπους για να προσφέρει οπτικό ζουμ 2x σε 48 mm focal length. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 48MP βγάζοντας σε ProRaw.

Και ο ultrawide δέχτηκε αναβάθμιση, και θα βγάζει τρεις φορές καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, βελτιώνοντας και αρκετά τις macro λήψεις. Ο τηλεφακός, η selfie και ο βασικός θα βγάζουν 2 φορές καλύτερες φωτογραφίες.



Το flash αναβαθμίστηκε και είναι 2 φορές πιο φωτεινό από πέρυσι ενώ πλέον τα iPhone 14 Pro και Pro Max θα μπορούν να καταγράφουν cinematic mode σε 4Κ ανάλυση στα 24 και 30 fps.

Τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max θα είναι διαθέσιμα σε 4 χρώματα, στο νέο Deep Purple, σε Silver, σε Gold και σε Space Black, με τη διαθεσιμότητα και τη τιμολόγηση στη χώρα μας να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*