Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple αποκάλυψε το καινούργιο desktop Mac Studio με επεξεργαστή M1 Ultra

*
Η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση του Mac Studio, ενός καινούργιου desktop που μοιάζει με το Mac Mini, όμως είναι κατά πολύ ισχυρότερο. Το σασί του, το οποίο έχει ύψος μικρότερο των 10 εκατοστών, εσωκλείει έναν επεξεργαστή M1 Max, ή τον νέο και δυνατότερο M1 Ultra (ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο καταναλωτής). Σύμφωνα με την Apple, το Mac Studio είναι αισθητά γρηγορότερο (τουλάχιστον κατά 50%) από το Mac Pro.

Στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκουμε 4 Thunderbold 4 ports, ένα 10Gb Ethernet port, δύο USB-A ports, υποδοχή HDMI και υποδοχή ακουστικών. Στο μπροστινό της υπάρχουν δύο USB-C ports (10Gbps στην έκδοση με τον επεξεργαστή M1 Max, 40Gbps / thunderbold 4 στην έκδοση με τον νέο επεξεργαστή M1 Ultra) και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD. Στον τομέα της συνδεσιμότητας υποστηρίζει Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.0, ενώ μπορεί να συνδεθεί με έως και 4 διαφορετικά Pro Display XDR και με μια επιπρόσθετη τηλεόραση με ανάλυση 4K.

Ο επεξεργαστής M1 Ultra που βρίσκεται στο εσωτερικό του Mac Studio υποστηρίζει έως και 128GB μνήμης, ενώ έχει 20-core CPU με 16 high-performance cores και 4 efficiency cores, καθώς και 64-core CPU με 32-core neural engine. Η Apple ισχυρίζεται πως ο M1 Ultra είναι οκτώ φορές πιο γρήγορος από τον M1, τον οποίο βρίσκουμε στο νεότερο Mac Mini.


Το desktop Mac Studio με τον επεξεργαστή M1 Max θα ξεκινά από τα 1.999 δολάρια, ενώ τα μοντέλα με τον καινούργιο επεξεργαστή M1 Ultra θα ξεκινούν από τα 3.999 δολάρια. Όλα τους είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία με αναμενόμενη έναρξη αποστολών στους αγοραστές τους στις 18 Μαρτίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*