Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Asus ανακοίνωσε PC monitor με ρυθμό ανανέωσης 500Hz

*
Η Nvidia και η Asus ανακοίνωσαν το πρώτο PC monitor με τεχνολογία G-Sync που προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 500Hz. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια της Computex 2022. Το monitor θα έρθει με TN Panel 500Hz και 24 ίντσες. Προορίζεται για τίτλους eSports που θα τρέχουν σε 1080p. Η Asus δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο μοντέλο της σειράς ROG Swift.

Υπενθυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια, η Nvidia και η Asus είχαν ανακοινώσει monitors 360Hz επίσης για eSports titles στην CES 2020. Η πλειοψηφία των PC Gamers από την άλλη, αγοράζει 144Hz monitors, με λιγότερους να αποκτούν 240Hz. Τα 500Hz ακούγονται σίγουρα πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά χρειάζονται, αλλά η Nvidia ισχυρίζεται πως το τόσο υψηλό refresh rate θα βοηθήσει τους ανταγωνιστικούς gamers να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.


Η εταιρεία χρησιμοποίησε την Phantom VEO 640S motion camera για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Η εν λόγω κάμερα έρχεται εξοπλισμένη με 72GB RAM, πράγμα που της επιτρέπει να καταγράψει gameplay του Valorant μέχρι και 1000fps. Η Nvidia δηλώνει λοιπόν, πως με αυτό το monitor ο παίκτης μπορεί να στοχεύσει και να ακολουθήσει τον στόχο του πιο εύκολα, χάρη στα πιο smooth animations. Επιπλέον δεν υπάρχει το παραμικρό ghosting, πράγμα που σημαίνει πως οι gamers δεν θα έχουν παρεμβολές. Το πραγματικό κέρδος με έναν τεράστιο ρυθμό ανανέωσης είναι το μικρότερο latency, και η Nvidia εδώ υποστηρίζει πως θα μπορείτε να δείτε έναν παίκτη που ξεπροβάλλει πίσω από γωνία πιο γρήγορα από ότι οι παίκτες με 240 ή 144Hz monitor.

Φυσικά, για να μπορέσετε να υλοποιήσετε όλες τις δυνατότητες ενός 500Hz monitor θα χρειαστείτε ένα ισχυρό gaming PC με μια high range GPU. Φημολογείται πως η επερχόμενη Nvidia RTX 4090 θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Μια τέτοιου βεληνεκούς κάρτα γραφικών θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος ενός panel 500Hz.

Το Asus ROG Swift 500Hz περιλαμβάνει επίσης το Nvidia Reflex Analyzer για να μετράει το Latency του συστήματος και ένα eSports mode με G-Sync που επιτρέπει περισσότερο φώς μέσα από τα υγρά κρύσταλλα του panel, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του. Το panel επιπλέον χρησιμοποιεί τεχνολογία eSports TN, για την οποία η Asus ισχυρίζεται πως προσφέρει μέχρι και 60% καλύτερη απόκριση από ένα standard TN Panel.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*