Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Epic Games "γλυκάθηκε" και θέλει να "χορέψει στο ταψί" το Google Play Store

*
Η Epic Games κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία επιδιώκει την ελεύθερη παρουσία ηλεκτρονικών καταστημάτων τρίτων εταιρείων στο Google Play Store τα επόμενα έξι χρόνια. Όπως αναφέρει το Reuters, η κατάθεση υποβλήθηκε στον περιφερειακό δικαστή του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ Τζέιμς Ντονάτο στην Καλιφόρνια στις 11 Απριλίου.

Οι προτάσεις της Epic προβλέπει ότι η Google θα πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση στον κατάλογο εφαρμογών της στο Play Store και να επιτρέψει τη μεταφορά καταλόγων εφαρμογών για έξι χρόνια.


Η αίτηση περιλαμβάνει και πολλαπλές απαγορεύσεις για τη Google, που έχουν δεν θα πρέπει να προβεί στα εξής:

- Κανόνες και όρους προεγκατάστασης για καταστήματα εφαρμογών τρίτων

- Συμφωνίες με πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστικούς διανομείς

- Καμία αποκλειστικότητα

- Χωρίς εύνοιες και όρια στο διαφοροποιημένο περιεχόμενο

- Κανένας περιορισμός στην αφαίρεση εφαρμογών για developers από το Google Play Store

"Ο στόχος αυτής της αίτησης είναι να ανοίξει στον ανταγωνισμό [στις] δύο αγορές που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές: την αγορά για τη διανομή εφαρμογών Android και την αγορά για υπηρεσίες χρέωσης εντός των εφαρμογών για Android, για συναλλαγές ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών, το όφελος των προγραμματιστών εφαρμογών για Android, των προγραμματιστών που δημιουργούν μεθόδους πληρωμής για χρήση σε εφαρμογές Android και των χρηστών κινητών συσκευών Android", ανέφερει η Epic Games.

Επιπλέον, η Epic προτείνει στη Google να δημιουργήσει μια επιτροπή συμμόρφωσης και να διατηρήσει έναν υπεύθυνο συμμόρφωσης σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους και την εντολή.

Η κατάθεση του τεχνολογικού γίγαντα ανέφερε: "Η Google θα δώσει στον υπεύθυνο συμμόρφωσης όλες τις απαραίτητες εξουσίες και πόρους για να εκπληρώσει τις ευθύνες που αναφέρονται στο παρόν".

"Ο υπεύθυνος συμμόρφωσης μπορεί να απομακρυνθεί μόνο από την επιτροπή συμμόρφωσης για καλό σκοπό, που δεν σχετίζεται με την εκτέλεση των υποχρεώσεων που ορίζονται παρακάτω με καλή πίστη, συνήθη επιμέλεια και με πίστη στον ανατεθέντα ρόλο".

Ενώ το Android είναι ήδη ανοιχτό σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, το Google Play εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο ηλεκτρονικό κατάστημα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*