Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google επιτρέπει τη σύνδεση στον λογαριασμό σας δίχως passwords

*
Η Google έκανε το επόμενο βήμα για έναν κόσμο δίχως passwords, ανακοινώνοντας τα passkeys, κρυπτογραφημένα κλειδιά που απαιτούν μια συσκευή εγκεκριμένη από πριν, τα οποία έρχονται στους λογαριασμούς Google σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες. Από σήμερα, οι χρήστες της Google μπορούν να επιλέξουν τα passkeys και να απαλλαγούν από τα passwords και την πιστοποίηση δύο βημάτωνμ κατά τη σύνδεσή τους.

Τα passkeyes υπάρχουν μόνο στις συσκευές των χρηστών, δεν κοινοποιούνται στη Google, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει κάποιο password που να μπορεί να κλαπεί σε μια επίθεση phishing.


Όταν προσθέτετε ένα passkey σε έναν λογαριασμό της Google, η πλατφόρμα θα αρχίσει να το ζητά όταν συνδέεστε ή όταν εντοπίζει δυνητικά ύποπτη δραστηριότητα που απαιτεί πρόσθετη επαλήθευση. Τα passkeys για λογαριασμούς της Google αποθηκεύονται σε οποιοδήποτε συμβατό hardware — όπως iPhone με iOS 16 και συσκευές Android με Android 9 — και μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλες συσκευές από το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το iCloud ή διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane και το 1Password.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή κάποιου άλλου για να αποκτήσετε προσωρινά πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας “use a passkey from another device”, δημιουργείται μια εφάπαξ σύνδεση και δεν θα μεταφερθεί το κλειδί πρόσβασης στο νέο hardware. Όπως σημειώνει η Google, δεν πρέπει ποτέ να δημιουργείτε passkeys σε μια κοινόχρηστη συσκευή, επειδή οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτήν τη συσκευή θα μπορεί να έχει πρόσβαση και στον λογαριασμό σας.

Οι χρήστες μπορούν να ακυρώσουν άμεσα τα passekeys, εάν υποψιάζονται ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό toyw ή αν χάσoyn τη μοναδική συσκευή που είναι αποθηκευμένο το passkey. Google λέει ότι οι χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο Advanced Protection Program, μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχει πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας έναντι του phishing και των κακόβουλων εφαρμογών, μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα passkeys και ότι τα συνηθισμένα φυσικά κλειδιά ασφαλείας τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*