Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Intel ανακοίνωσε την σειρά GPU Arc A

*
Η Intel ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για την νέα σειρά GPUs της, βασισμένη στην αρχιτεκτονική Xe HPG. Η πρώτη "φουρνιά" των επεξεργαστών που θα φτάσουν στην αγορά προορίζεται για laptops, με τις εκδόσεις των desktops και workstations να φθάνουν λίγο αργότερα το 2022.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι Intel Arc 3, Arc 5 και Arc 7 GPUs. Η Arc 3 είναι η entry-level σειρά, που βασίζεται στον μικρότερο επεξεργαστή ACM-G11, ενώ οι Arc 5 και Arc 7 θα βασίζονται στον μεγαλύτερο ACM-G10.


Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Η σειρά Arc 3 προς το παρόν έχει δύο μοντέλα, τα A350M και Α370Μ. O Α350Μ έχει 6 πυρήνες Xe, 6 πυρήνες Ray Tracing και ρολόι που φτάνει κατά μέσο όρο τα 1150MHz. Για να λειτουργήσει χρειάζεται 25-35W ισχύος. Από την άλλη, o A370M έχει 8 πυρήνες Xe, 8 πυρήνες Ray Tracing, 1550MHz μέσο όρο συχνότητας ρολογιού και απαιτεί 35-50W ισχύος. Και οι δύο φέρουν μνήμη 4GB GDDR6 και 64-bit memory bus.

Αργότερα, θα κυκλοφορήσουν οι A550M, A730M και A770M των αντίστοιχων σειρών με περισσότερους πυρήνες, μνήμη και απαιτήσεις ισχύος, αλλά η βασική αρχιτεκτονική θα παραμείνει ίδια.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Σε όρους gaming, η Intel στοχεύει με την σειρά Arc 3 να πιάσει επιδόσεις 1080p/60 frames per second. Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας, ο επεξεργαστής Arc A370M μαζί με τον Core i7-12700H πιάνουν 60 frames per second σε medium settings σε διάφορους τίτλους ΑΑΑ και πάνω απο 90 frames per second σε τίτλους eSports.

Οι νέες GPU της Intel περιλαμβάνουν την μηχανή XMX AI, που μπορεί να συγκριθεί με τα Tensor cores της NVIDIA. Αυτή η μηχανή επιτρέπει machine learning και AI acceleration, φέρνοντας στο τραπέζι δυνατότητες όπως XeSS, που είναι η εκδοχή DLSS της Intel. Ακόμη εντυπωσιακότερη είναι η μηχανή για πολυμέσα. Η σειρά Arc είναι η πρώτη στην βιομηχανία που υποστηρίζει hardware accelerated AV1 encoding, πράγμα που κάνει δυνατή την δημιουργία και το μοντάζ πολυμέσων.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Η Intel έχει προσθέσει επιπλέον μια δυνατότητα που ονομάζεται Deep Link, η οποία μοιράζεται πόρους μεταξύ της GPU και της Intel CPU για να βελτιωθεί περαιτέρω η επίδοση. Η λειτουργία Dynamic Power Share διαμοιράζει την διαθέσιμη ισχύ μεταξύ των CPU και GPU και την δίνει εκεί που χρειάζεται περισσότερο κάθε στιγμή. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μέχρι και 30% καλύτερη επίδοση. Η λειτουργία Hyper Compute χρησιμοποιεί τις δυνατότητες ΑΙ των CPU και GPU για να επιταχύνει τις διεργασίες κατά 24%. Η λειτουργία Hyper Encode συνδυάζει την δύναμη των δύο για να επιταχύνει τις διεργασίες encoding μέχρι και 60%.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Η Intel παρουσίασε και το νέο λογισμικό της, Arc Control, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν drivers για games, να κάνουν tuning στις επιδόσεις, να έχουν πρόσβαση σε δυνατότητες για streaming και να δούν τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους. Το Arc Control θα λειτουργεί και για Arc αλλά και για Iris GPUs και δεν θα χρειάζεται κάποιο login όπως το GeForce Experience.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Η σειρά Arc A3 θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, 31 Μαρτίου 2022, σε επιλεγμένα μοντέλα όπως το Samsung Galaxy Book2 Pro, όπως και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών όπως οι ASUS, Lenovo, HP, Acer και άλλες.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops

Όσον αφορά τα desktop graphics, η Intel έδειξε ένα μικρό teaser video στο οποίο φαίνεται η εμφάνιση μιας από τις επερχόμενες κάρτες γραφικών, η οποία πρόκειται για limited Founders Edition. Προφανώς θα υπάρχουν εκδόσεις και από άλλους κατασκευαστές, όπως γίνεται και με τις κάρτες της NVIDIA ή της AMD. Δεν έχουν δωθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο προϊόν.

Intel announces Arc A-series of discrete graphics for laptops 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*