Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Intel αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της

*
Ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας των επερχόμενων Intel Arc A - series δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η εταιρεία μοιράστηκε τεχνικές λεπτομέρειες για τις δυνατότητες των καρτών γραφικών της σειράς. Θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές κάρτες, οι οποίες θα στοχεύουν σε διάφορα tiers gaming ή εφαρμογών σχεδίασης ή μοντάζ. Αυτές θα είναι οι Α380, Α580, Α750 και Α770.

Το φθηνότερο μοντέλο της αγοράς θα είναι η Α380 με μνήμη 6GB GDDR6, 2000ΜΗz ταχύτητα ρολογιού και οκτώ πυρήνες. Τα specs της συγκεκριμένης κάρτας φαίνεται να βρίσκονται κοντά στην Nvidia GTX 1660 Super.


Η μεσαία επιλογή θα είναι η Α580, με σημαντικές αναβαθμίσεις από το μικρό αδερφάκι της. Θα έχει 24 πυρήνες, 8GB GDDR6 μνήμης και ρολόι 1700MHz. Στα χαρτιά, το συγκεκριμένο μοντέλο συγκρίνεται με την Nvidia RTX 3070.

Περνώντας στις ψηλές και πιθανότατα ακριβές επιλογες, η A750 θα έχει 28 πυρήνες επεξεργασίας, 8GB VRAM και ρολόι 2050MHz. Η κοντινότερη σύγκριση με κάρτα γραφικών της παρούσας αγοράς, είναι η AMD 6600XT.

Product shot of one of Intel’s new Arc graphics cards with the text Intel Arc displayed

H A770 θα είναι διαθέσιμη και σε 8 αλλά και σε 16GB VRAM, 32 πυρήνες επξεργασίας και ρολόι 2100MHz. Η AMD Radeon 6900XT είναι η κοντινότερη συγκρίσιμη κάρτα γραφικών της αγοράς.

Φυσικά, οι συγκρίσεις που σας καταγράψαμε είναι απλά ενδεικτικές, καθώς αυτή την στιγμή δεν έχουμε στα χέρια μας πραγματική απόδοση, παρά μόνον benchmarks της Intel που συγκρίνουν τις επιδόσεις των παραπάνω μοντέλων με την Nvidia RTX 3060.

Εφόσον δεν έχουμε πραγματικά στοιχεία, ούτε τιμολογιακή πολιτική, δεν μπορούμε να περάσουμε σε κάποια ουσιαστική σύγκριση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*